• Bucuresti -8º C
  Baia Mare -4º C
  Brasov -10º C
  Cluj-Napoca -4º C
  Constanta -1º C
  Craiova -7º C
  Galati -9º C
  Iasi -10º C
  Suceava -13º C
  Timisoara -2º C
 • 1 EUR = 4.6552 LEI
  1 USD = 3.7813 LEI
  1 GBP = 5.2837 LEI
  1 CHF = 4.0473 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.3802 LEI
  1 JPY = 3.5385 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ONG: Promovarea drepturilor omului și prevenirea abuzului asupra vârstnicului în instituțiile de îngrijire

23 August, 08:44

Proiectul „S.T.AGE – Socio-drama tackling ageism, preventing abuse” este un proiect Erasmus + Parteneriate Strategice, finanțat de Leargas, Agenția Natională din Irlanda și implementat pe o durată de doi ani (2015 – 2017).

STAGE

În contextul îmbătrânirii populației, proiectul a venit în întâmpinarea nevoii tuturor tărilor UE de a gasi noi căi de a educa și de a furniza persoanelor vârstnice și ingrijitorilor formali abilități pentru apărarea drepturilor omului în context mai larg, dar și pentru a preveni abuzul asupra vârstnicului.

Partenerii proiectului sunt:

• Age Action Ireland – coordonator

• Anziani e Non Solo – Italia

• Suvanto – Pentru o Batranete Sigura – Finlanda

• Asociatia Habilitas – Centru de Resurse si Formare Profesionala – Romania

Rezultatul principal al proiectului S.T.Age este programul de formare ‚A Respecta pentru a Preveni’, care utilizeaza instrumente creative incluzand socio-drama, destinat personalului de ingrijire si persoanelor varstnice din centre rezidentiale de ingrijire si din centre de zi. Programul de formare a fost pilotat in toate cele 4 tari partenere, in 3 centre de ingrijire pentru varstnici, oferind personalului de ingrijire oportunitatea de a-si dezvolta empatia fata de persoanele varstnice si de a intelege mai bine ce inseamna respectarea drepturilor omului intr-o institutie de ingrijire, iar varstnicilor rezidenti, o capacitate crescuta de a-si apara propriile drepturi si de a face schimbari pentru o calitate a vietii mai buna. In Romania, la pilotarea programului de formare S.T.Age au participat 3 institutii de ingrijire a varstnicului din sistemul public, cu un total de 21 de profesionisti si 19 varstnici beneficiari ai acestei formari. Rezultatele pilotarii arata faptul ca programul de formare ‚A Respecta pentru a Preveni’ a contribuit in mod semnificativ la cresterea constientizarii importantei respectarii drepturilor omului si a promovarii comportamentelor care promoveaza demnitatea, in centrele de ingrijire, atat in randul personalului de ingrijire, cat si printre persoanele varstnice beneficiare. Elementul transnational al proiectului este de asemenea important deoarece tarile implicate reprezinta modele sociale diferite, dar sunt totodata si in diferite stadii in ceea ce priveste dezvoltarea politicilor si practicilor privind abuzul asupra varstnicului, permitand invatarea reciproca. Toate materialele elaborate in cadrul proiectului S.T.Age pot fi gasite pe website-ul proiectului: www.combatingelderabuse.eu.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: