• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 26º C
  Iasi 25º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Proiecte de investiţii de peste 250 milioane de lei finanţate în cadrul POS CCE

02 Iulie, 14:10

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), aflată în directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene, a încheiat la sfârşitul lunii iunie 66 de contracte cu o valoare totală de peste 250 milioane de lei pentru finanţarea proiectelor de investiţii mari.

Eugen Teodorovici

 

Proiectele semnate se aflau pe lista de rezervă aferentă operaţiunii “Sprijin financiar cu o valoare cuprinsă între 1.065.001 lei şi 6.375.000 lei acordat pentru investiţii pentru IMM”, iar pentru finanţarea acestora a fost suplimentat bugetul apelului.
“Finanţarea proiectelor de investiţii mari ale IMM-urilor este o măsură extrem de importantă pentru susţinerea mediului privat. Proiectele semnate recent sunt dintre cele depuse în luna august 2011, care au stat neevaluate până în vara anului 2013, când Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispoziţia Autorităţii de Management POS CCE experţi din mediul privat. Procesul de evaluare a fost finalizat în luna decembrie 2013, iar contractarea a început în acest an. Astfel, până în prezent, în cadrul acestei operaţiuni au fost semnate 259 de contracte de finanţare cu o valoare totală nerambursabilă de peste 1,12 miliarde de lei”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
În perioada imediat următoare vor fi acordate noi finanţări din fondurile UE alocate României prin POS CCE.
“Analiza implementării proiectelor POS CCE a evidenţiat economii în valoare de aproximativ 130 de milioane de rezultate ca urmare a derulării procedurilor de achiziţii, a diferenţelor dintre valorile contractate şi cele achitate. Această sumă va fi utilizată pentru finanţarea de altor proiecte aflate pe listele de rezervă sau în urma lansării de noi cereri de proiecte”, a adăugat ministrul Teodorovici.
Astfel, către axa prioritară 2 – “Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare pentru competitivitate” a fost realocată suma de circa 75 milioane de euro, pentru finanţarea proiectelor aflate pe lista de rezervă şi pentru noi proiecte din domeniul sănătăţii. În acelaşi timp, către axa prioritară 3 “Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor pentru sectorul privat şi public” au fost realocate fonduri de aproximativ 55 milioane de euro, la care se adăugă circa 37 milioane de euro din supracontractare. Aceste fonduri vor fi folosite pentru finanţarea proiectelor admise în urma procesului de evaluare şi nefinanţate din lipsa fondurilor disponibile.
În luna iunie, Autoritatea de Management POS CCE a finalizat semnarea a aproape 400 de contracte cu o valoare totală de aproximativ 300 milioane de lei, contracte aferente şi altor operaţiuni de finanţare pentru IMM-uri. Valoarea fondurilor europene contractate în cadrul acestor proiecte este de peste 256 milioane de lei.
Citeste mai mult despre: Ministerul Fondurilor Europene
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: