• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 11º C
  Craiova 13º C
  Galati 10º C
  Iasi 7º C
  Suceava 6º C
  Timisoara 11º C
 • 1 EUR = 4.7564 LEI
  1 USD = 4.2005 LEI
  1 GBP = 5.5575 LEI
  1 CHF = 4.2296 LEI
  1 HUF = 1.5063 LEI
  1 BGN = 2.4319 LEI
  1 JPY = 3.8050 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Proiect: Condamnaţii cu pedepse de până la 5 ani vor putea executa pedeapsa la domiciliu

03 Aprilie, 22:10

Persoanele condamnate, inclusiv pentru corupţie, cu pedepse de până la 5 ani de închisoare vor putea beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în zilele de week-end într-un centru special înfiinţat, potrivit unor amendamente PSD adoptate de Comisia juridice din Camera Deputaţilor.

gratii

Deputatul PNL Ioan Cupşa a declarat, marţi, că proiectul iniţiat de liberali referitor la măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, dezbătut în Comisia juridică, a fost denaturat de PSD şi, ca urmare, îl vor contesta la Curtea Constituţională. În replică, preşedintele Comisiei juridice, social-democratul Eugen Nicolicea, a susţinut că liberalii vor să-şi retragă proiectul "într-o manieră care nu le face cinste".

"Un proiect foarte bun pentru ţară a fost denaturat de intervenţia PSD, l-au transformat în cu totul altceva. Ne-am propus, preluând un model din legislaţia europeană (...) şi care duce la limitarea recidivei, la diminuarea fenomenului infracţional, l-am preluat, am încercat să-l trecem prin Parlament. Se pare că nu se poate, a fost complet denaturat de colegii noştri. Drept urmare, vom vota împotrivă. L-au preluat denaturându-l şi va fi practic un proiect inaplicabil, probabil ne vom vedea din nou la CCR", a afirmat Cupşa.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: