• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9484 LEI
  1 USD = 4.2646 LEI
  1 GBP = 5.8523 LEI
  1 CHF = 4.6171 LEI
  1 HUF = 1.3760 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.7293 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Programul Metrorex și STB de Revelion și în primele zile din 2021

30 Decembrie, 15:21

Magazinele, băncile, autobuzele, tramvaiele, metrourile și trenurile din toată România vor funcționa după un program special atât de Revelion, cât și în primele zile din 2021, respectiv pe 1 și 2 ianuarie.

metrorex

Cum vor funcţiona mijloacele de transport în comun din Capitală

Deși ne aflăm în perioada sărbătorilor, nu toți ne bucurăm de vacanțe și mese întinse alături de cei dragi. Sunt câteva categorii de oameni care trebuie să muncească de Revelion sau de alte sărbători legale de peste an.

Pentru cei care fac parte din această categorie angajații Metrorex și STB vin cu vești bune. Mai precis, ei vor lucra pentru a asigura transportul în siguranță al pasagerilor dintr-un colț în altul al Bucureștiului.

În noaptea de Revelion, STB SA va asigura transportul public pe liniile de tramvai 1, 10 și 41, menținând astfel pentru cei care preferă transportul în comun un serviciu pe relațiile cele mai solicitate, pe inelul principal de circulație din București, precum și între zona de Vest și cea de Nord ale Capitalei.

Prin urmare, tramvaiele liniei 41 vor circula la intervale de 30 de minute, iar cele ale liniilor 1 și 10, la 40 de minute. Mai mult decât atât, călătorii vor puteae utiliza autobuzele tuturor liniilor de noapte.

În zilele de 1 și 2 ianuarie 2021, liniile STB SA vor fi adaptate la programul unei zile de duminică.

Programul Metrorex de Revelion

Metrorex este la dispoziția călătorilor și în noaptea de 31 decembrie 2020 / 1 ianuarie 2021. Trenurile de metrou vor circula între orele 00:00 – 1:00 la un interval de 10 minute, iar de la ora 1:00 pâna la ora 5:00 la un interval de 20 minute.

În 1 și 2 ianuarie 2020, pe toate magistralele de metrou, trenurile vor circula conform graficelor pentru zilele de week-end și sărbători legale.

În plus, este posibil ca Metrorex să introducă trenuri suplimentare în funcție de fluxul de călători.

La fel ca în fiecare an, în zilele de 3, 4 ianuarie 2021, trenurile vor circula pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2) și Magistrala 3 (Anghel Saligny – Preciziei) la un interval de 7 minute. Pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera) se va circula la un interval de 4 minute,  iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Parc Bazilescu), trenurule vor circula la un interval de circa 11 minute.

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Meteorologii se așteaptă la o vreme călduroasă de Revelion. Cel mai probabil, de Revelion nu va ninge în majoritatea zonelor.

„Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreagă economie”, a declarat meterologul Roxana Bojariu, conform kanald.ro.

Expertul consideră că efectele încălzirii globale se vor vedea și în acest an în țara noastră.

”Așadar, iernile geroase, cu troiene, sunt doar o amintire a generațiilor născute până în anii ’90. În ultimele două decenii, anotimpul rece a devenit din ce în ce mai blând”, a mai spus Roxana Bojariu, expert ANM în climatologie.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: