• Bucuresti 17º C
  Baia Mare 13º C
  Brasov 12º C
  Cluj-Napoca 12º C
  Constanta 10º C
  Craiova 14º C
  Galati 15º C
  Iasi 16º C
  Suceava 15º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.8288 LEI
  1 USD = 4.4163 LEI
  1 GBP = 5.4966 LEI
  1 CHF = 4.5682 LEI
  1 HUF = 1.3438 LEI
  1 BGN = 2.4690 LEI
  1 JPY = 4.1159 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Procuratura investighează dacă Shor i-a plătit studiile feciorului lui Iurie Leancă

07 Noiembrie, 17:09

Potrivit unui răspuns al Procuraturii Anticorupție oferit deputatului liberal Lilian Carp, oamenii legii investighează dacă primarul de Orhei, condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare pentru implicare în jaful bancar, i-a achitat studiile fiului mai mic al lui Iurie Leancă din Marea Britanie.

leanca

„Vă înformăm că adresarea Dvs. a fost anexată la materialele cauzei penale nr. 2015970346, pentru a fi examinată în cadrul urmăririi penale”, se spune în răspunsul primit de deputat la interpelarea sa.

Recent a apărut în presă informații conform cărora fiul mai mic al lui Iurie Leancă ar fi învățat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Șor. Acesta din urmă ar fi plătit peste 25 de mii de lire sterline pentru studiile lui Liviu Tristan Leancă. Presa scria că două transferuri au fost făcute prin intermediul unei firme din schema „furtului miliardului” către o instituție de învățământ din orașul Cambridge. Numele mezinului lui Leancă apare negru pe alb în rulajele companiei, una dintre cele utilizate de Șor pentru spălarea banilor sustrași din bănci prin credite. 

Ulterior vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, a reacționat la informațiile apărute în presă: „Nu am luat bani de la Ilan Șor, nu am avut cu el afaceri financiare sau de alt gen”.

Iurie Leancă a spus că din anul 2015 este supus unui atac sistemic de denigrare și minciuni. „Aduceți-vă aminte cine a invitat compania KROLL în Republica Moldova. Oare eu, dacă aș fi fost vinovat cu ceva și aș avea ceva de ascuns, aș fi invitat această companie?”, a mai declarat atunci Iurie Leancă.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: