• Bucuresti 9º C
  Baia Mare 6º C
  Brasov 5º C
  Cluj-Napoca 6º C
  Constanta 6º C
  Craiova 9º C
  Galati 7º C
  Iasi 9º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 9º C
 • 1 EUR = 4.7383 LEI
  1 USD = 4.2016 LEI
  1 GBP = 5.3832 LEI
  1 CHF = 4.1734 LEI
  1 HUF = 1.4898 LEI
  1 BGN = 2.4227 LEI
  1 JPY = 3.8045 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Procuratura a refuzat să pornească urmărirea penală pe numele lui Vlad Plahotniuc

04 Decembrie, 08:16

Procuratura a dispus refuzul în pornirea urmării penale, în baza denunțului prin care președinta Partidului Acțiunii și Solidaritate, Maia Sandu, a solicitat Procuraturii Generale tragerea la răspundere penală a ex-deputatului Vlad Plahotniuc.

plahotniuc

„După două luni, Procuratura Generală a decis că Plahotniuc nu poate fi și nu va fi cercetat pentru spălare de bani și fals în declarații cu privire la averile din străinătate. Ce surpriză...”, menționează Maia Sandu într-o postare pe Facebook, însoțită de scrisoarea remisă de Procuratura Anticorupție cu răspunsul la demersul său, fără însă a fi menționate motivele.

„Procuratura Anticorupție a oferit un răspuns complet la solicitarea doamnei Sandu. Dacă aceasta a decis să îl publice parțial, este la latitudinea dumneaei. Noi însă nu avem de comentat altceva la subiect”, a declarat pentru IPN ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceau.

Solicitată de IPN, Maia Sandu nu a răspuns la telefon.

La începutul lunii octombrie, Maia Sandu a solicitat Procuraturii tragerea la răspundere penală a liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, pentru fals în declarații și spălare de bani. Politiciana făcea referire la o investigație jurnalistică, potrivit căreia fostul deputat democrat nu și-ar fi declarat „cel puțin patru vile de lux pe care le deține în Europa prin intermediul unor interpuși”.

În demersul său, Maia Sandu menționa că, pornind de la constatările din investigație, ar exista bănuieli rezonabile privind comiterea de către Vlad Plahotniuc a infracțiunii prevăzute în Codul Penal – „falsul în declarații”. Potrivit ei, cu toate că aceste proprietăți au fost obținute între anii 2008 și 2012, niciuna dintre ele nu a fost menționată în declarațiile de venituri și proprietăți depuse de liderul PDM pentru anii 2008-2014.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: