• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 6º C
  Brasov 6º C
  Cluj-Napoca 6º C
  Constanta 2º C
  Craiova -1º C
  Galati -2º C
  Iasi -4º C
  Suceava -6º C
  Timisoara 3º C
 • 1 EUR = 4.6646 LEI
  1 USD = 3.7833 LEI
  1 GBP = 5.2815 LEI
  1 CHF = 3.9860 LEI
  1 HUF = 1.4996 LEI
  1 BGN = 2.3850 LEI
  1 JPY = 3.5796 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Principalul suspect al atentatului din St. Petersburg este un kârgâz de 22 de ani

04 Aprilie, 14:07

Seviciile de securitate kârgâze au anunţat marţi dimineaţă identitatea presupusului atacator, care a ucis 11 persoane şi a rănit alţi 45 de oameni după ce a detonat un dispozitiv explozibil improvizat într-o garnitură de metrou din Sankt Petersburg.

atentat

Este vorba de Akbarjon Djalilov, născut în 1995 în localitatea Osh, a doua cea mai mare localitate din Kîrgîzstan, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Autorităţile ruse nu au precizat până în acest moment dacă este vorba de un atacator sinucigaş sau dacă atacatorul kîrgîz a scăpat cu viaţă din metroul de la Sankt Petersburg.

Akbarjon Djalilov ar avea cetăţenie rusă, fiind surprins de camerele de supraveghere de la metrou îmbrăcat într-o robă neagră şi cu o pălărie de aceeaşi culoare.

Kârgâzstan are o populaţie majoritar musulmană şi o mare problemă de securitate din cauza luptătorilor străini care s-au alăturat Statului Islamic.

Anchetatorii ruşi au catalogat explozia drept un ”act de terorism”, dar nicio grupare nu a revendicat până în acest moment atentatul de la metrou, în vreme ce premierul rus nu s-a sfiit să spună că e vorba de un atentat terorist în Sankt Petesburg.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: