• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9440 LEI
  1 USD = 4.3296 LEI
  1 GBP = 5.9242 LEI
  1 CHF = 4.7390 LEI
  1 HUF = 1.3911 LEI
  1 BGN = 2.5278 LEI
  1 JPY = 3.7824 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Primul caz de COVID în tabăra migranților care forțează intrarea în Polonia

18 Noiembrie, 16:00

Încă 84 de migranți au fost descoperiți în România. Cetățenii originari din Afganistan, India și Bangladesh, care ar fi urmat să se îndrepte către vestul Europei, au fost reținuți de Poliția de Frontieră, la Timișoara și IPJ Timiș.

gdagfdsag

Cetățenii străini au vârste cuprinse între 18 și 45 de ani. Ei au fost depistați în urma unor acțiuni pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

După finalizarea tuturor verificărilor, migranții au fost îndrumaţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

În prezent, MAI efectuează verificări asupra mijloacelor de transport pentru a stabili dacă cetăţenii străini prezenţi în Timişoara deţin documente legale de şedere.

Acţiunile desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale în Timişoara vor continua şi pe parcursul următoarelor zile.

În urmă cu o săptămână, un accident grav a avut loc în Timiș, cu 12 persoane implicate, dintre care doi morți. Accidentul s-a produs în contextul unei urmăriri. Mașina cu 5 locuri era plină de migranți ilegali, din Syria, înghesuiți, unul peste altul. Șoferul reușise să fugă de Poliție.

Primul caz de COVID în tabăra migranților de la granița cu Polonia

Între timp, criza migranților ia amploare în Europa. Polițiștii au folosit tunurile cu apă la granița Poloniei, iar în urmă cu două săptămâni, maghiarii au descoperit zeci de migranți ilegali transportați spre vestul continentului.

În plus, autoritățile statelor europene au de luptat și cu tensiunile de graniță, și cu criza COVID. Joi, Belarus a raportat primul caz de COVID-19 în adăpostul de urgență pentru migranți, lângă frontiera cu Polonia.

Captură Video – NEXTA

Aproximativ 1.000 de persoane au dormit pe jos în adăpost, într-un spațiu destul de mic, timp de două nopți. Pentru a preîntâmpina o situație gravă, autoritățile din Belarus au anunțat că vor monta un punct de vaccinare unde se va administra serul chinezesc de la Sinopharm.

Liderii europeni acuză regimul Lukașenko este autorul evenimentelor de la granița Poloniei, ca răspuns la sancţiunile occidentale împotriva Belarusului, după reprimarea mişcării de opoziţie din 2020.

Polonia, Lituania şi Letonia, vecini ai Belarusului, refuză să primească miile de migranți.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: