• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8740 LEI
  1 USD = 4.0034 LEI
  1 GBP = 5.4696 LEI
  1 CHF = 4.5255 LEI
  1 HUF = 1.3656 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.8612 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Primarul de Bălți a început să învețe limba română

03 Aprilie, 15:31

Primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin,  învață de mai bine de șapte luni limba română.  El ia lecții zilnice de la un profesor particular . Potrivit unor angajați din cadrul primăriei,  edilul a început, de la o vreme, să-și  salute subalternii  în limba românăю

grigorisin

Contactat telefonic,  Nicolai  Grigorișin a declarat pentru nordnews.md că:„ eu învăț limba de stat, îmi vine greu, dar o învăț”.

Întrebat de reporter dacă nu dorește să ofere un interviu despre cum decurge procesul de învățare a limbii române,  Grigorișin a răspuns: „ când o voi învăța bine, vom vorbi”.

Viceprimarul de Bălți, Lilia Sava,  a menționat că primarul a început să învețe limba română încă din luna septembrie 2018.

„Domnul Grigorișin a început să învețe limba română de la întâi septembrie. El înregistrează succese. Orele au loc în pauza de masă. Eu vorbesc cu  primarul deja în limba română, e cam dificil, dar lucrurile se mișcă spre bine”,  a pus Lilia Sava.

Viceceprimarul pentru cultură, educație și probleme sociale a mai adăugat că Nicolai Grigorișin este nemulțumit când este nevoit să scape vreo oră de limba română.

Amintim că anul trecut, la o vizită  la Bălți a ambasadorului japonez  în R. Moldova, primarul Nicolai Grigorișin  s-a pomenit într-o situație jenantă , când a avut nevoie de translator pentru a înțelege discursul rostit în română  de diplomatul  nipon.

Nicolai Grigorișin a fost ales primar de Bălți în mai 2018, fiind  propus de Partidul Nostru.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: balti, limba romana, Primar, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: