• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8744 LEI
  1 USD = 4.0105 LEI
  1 GBP = 5.4892 LEI
  1 CHF = 4.5228 LEI
  1 HUF = 1.3653 LEI
  1 BGN = 2.4922 LEI
  1 JPY = 3.8627 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Primarii de municipii: Dragnea a spus să dăm oameni afară şi să găsim soluţii

06 Februarie, 21:59

Primarii Sectorului 3 şi ai municipiilor Arad şi Ploieşti, care sunt în conducerea Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), au anunţat miercuri seară că nu s-a ajuns la o înţelegere pe buget la întâlnirea cu liderul PSD, Liviu Dragnea, şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Ei susţin că Liviu Dragnea le-a spus să dea oameni afară şi să găsească ei soluţii. De asemenea, le-ar fi spus ”Puteam să nu vă dăm nimic”.

fvev

"Dl Dragnea a venit să ne înveţe altă matematică, nu cea pe care o ştim din clasa a treia, şi să ne explice cum nouă ne cresc veniturile, dar în realitate ele scad. (...) Noi, primăriile, avem cheltuieli suplimentare pe lângă cele sociale, tot din decizii adoptate de guvern: de exemplu, majorarea salariilor în construcţii", a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti. El a explicat că, prin urmare, cheltuielile pentru proiecte deja începute s-au modificat, anul trecut fiind începute cu alte costuri.

"Ticăloşenia e că permanent se discută de descentralizare, în campanie, la congrese. În realitate, primul pas e finanţarea, independenţa financiară. Ce s-a întâmplat în 2018 e dezastrul administraţiei locale", a spus şi Robert Negoiţă.

Şi el a spus că toate cheltuielile au crescut: de la salarii, la indemnizaţii, la utilităţi. "La Sectorul 3, noi plătim 2 milioane de euro pe an doar încălzirea la şcoli. Or, asta n-ai cum să o închizi, că avem elevi acolo", a spus Negoiţă.

"Dacă au crescut veniturile la bugetul de stat cu 32%, cea mai mare creştere din istoria României, că aşa am văzut pe Facebook şi n-am decât să iau de bun, că doar nu ne mint cei care ne conduc... Dacă în administraţia centrală au crescut cu 32%, la noi de ce se taie sau se spune să nu pierdeţi faţă de acum doi ani?", a mai afirmat Negoiţă.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: