• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 25º C
  Craiova 29º C
  Galati 27º C
  Iasi 29º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.6243 LEI
  1 USD = 3.9431 LEI
  1 GBP = 5.2825 LEI
  1 CHF = 3.9779 LEI
  1 HUF = 1.4513 LEI
  1 BGN = 2.3644 LEI
  1 JPY = 3.5928 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Primăria Capitalei va închiria locuinţe de pe piaţa liberă

30 August, 13:15

Primăria Capitalei va începe procedurile de identificare a unor imobile de pe piaţa liberă, cu scopul de a le închiria pentru cazurile sociale şi cele de urgenţă pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire, potrivit unui proiect aprobat de consilierii generali în şedinţa de miercuri a CGMB.

firea

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 48 de voturi „pentru".

„În prezent, la Primăria Municipiului Bucureşti – Direcţia Patrimoniu – Serviciul Spaţiu Locativ şi cu Altă Destinaţie, sunt înregistrate un număr mare de solicitări privind cererea de locuinţe sociale (...) pentru persoanele evacuate, inclusiv din Centrul Istoric, cazurile sociale şi cele de urgenţă. (...) O soluţie interimară existentă ar fi posibilitatea demarării procedurilor pentru identificarea de locuinţe de pe piaţa liberă în vederea închirierii de către Municipiul Bucureşti", se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, potrivit news.ro.

Primarul Capitalei a precizat că proiectul este doar o măsură pe termen scurt, până când firma înfiinţată de primărie va putea începe construcţia de locuinţe sociale şi pentru tineri.

„Avem foarte multe familii cu probleme sociale. Până la momentul în care trustul metropolitan de construcţii va finaliza construcţia de locuinţe sociale şi pentru tineri vom apela la o etapă premergătoare şi vom închiria locuinţe după o negociere serioasă, astfel încât aceste familii să îşi găsească în sfârşit o rezolvare. Sunt familii care au pierdut imobile sau au membri foarte bolnavi care nu pot munci", a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea.

 

Citeste mai mult despre: Firea, locuinte, primarie
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: