Avocatul fostului lider liberal-democrat, Victor Munteanu, a declarat că următoarea ședință în acest dosar va avea loc pe 6 februarie curent, iar dosarul va fi examinat de un complet format din judecătoarele Geta Chistol, Tatiana Bivol și Olga Iftodi.

Vlad Filat nu a fost escortat astăzi la judecată.

Amintim că, recent, procurorii au anunțat că au expediat în judecată un alt dosar pe numele lui Vlad Filat, acesta fiind acuzat de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Mai exact, fostului premier i se impută faptul că în 2013 ar fi încheiat un contract de asistență în campania electorală cu o companie de consultanță din SUA, achitând 12 847 902 lei prin companii gestionate de o rudă de a sa, iar banii proveneau din Banca de Economii.

Avocatul său, Victor Munteanu, a catalgat acest dosar ca fiind „unul eminamente politic și poartă un caracter vădit electoral, menit să creeze un fon mediatic în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din februarie 2019”.

„Tenta pur politică și electorală a acestui dosar rezultă din faptul că urmărirea penală a fost inițiată în anul 2015, majoritatea acțiunilor procesuale la care se face referință în comunicatul de presă al Procuraturii Anticorupție erau finalizate în anul 2016, însă trimiterea cauzei în judecată s-a decis în contextul politic actual. Faptele, sumele de bani și companiile cu care Vlad Filat nu are nicio tangență au fost deja obiectul examinării în primul dosar penal”, a subliniat avocatul.

Vlad Filat își ispășește o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru corupție pasivă și trafic de influență.

Sursa: deschide.md