• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 26º C
  Craiova 21º C
  Galati 26º C
  Iasi 27º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.6541 LEI
  1 USD = 4.0032 LEI
  1 GBP = 5.2164 LEI
  1 CHF = 4.0013 LEI
  1 HUF = 1.4367 LEI
  1 BGN = 2.3796 LEI
  1 JPY = 3.5431 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Preşedintele Venezuelei, acuzat de lovitură de stat

31 Martie, 20:45

Comunitatea internaţională şi-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia din Venezuela, unde preşedintele Nicolas Maduro a fost acuzat de ”lovitură de stat” în urma deciziei Curţii Supreme de a prelua puterile Parlamentului, aflat sub controlul opoziţiei.

venezuela

Curtea, care a fost întotdeauna alături de Administraţia preşedintelui Nicolas Maduro, a declarat, miercuri, că atât timp cât Congresul "sfidează" deciziile anterioare ale Curţii, "funcţiile Congresului vor fi exercitate de această cameră sau de un alt organ ales".

Disputa a posnit de la trei parlamentari care au fost interzişi, fiind acuzaţi de fraudă electorală. Criticii lui Maduro sunt însă de altă părere, spunând că este vorba mai degrabă de o scuză pentru Guvern, pentru a "pune botniţă" astfel opoziţiei şi pentru a distrage astfel atenţia de la criza economică ce se adânceşte pe zice trece în ţara producătoare de petrol.

Organizaţia Unitatea Democratică - un bloc de opoziţie important - a criticat decizia Curţii, joi, când mai mulţi parlamentari l-au acuzat pe Maduro afirmând despre el că se comportă ca un "dictator".

"Respingem această soluţie neconstituţională ... este o altă etapă în cadrul dezmembrării democraţiei venezuelene", a afirmat opoziţia într-un comunicat. "Acest guvern este pe moarte şi de aceea apelează la aceste măsuri disperate", se arată în acelaşi comunicat.

 

Citeste mai mult despre: Nicolás Maduro, presedinte, Vanezuela
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: