• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9495 LEI
  1 USD = 4.2188 LEI
  1 GBP = 5.7509 LEI
  1 CHF = 4.5738 LEI
  1 HUF = 1.3946 LEI
  1 BGN = 2.5306 LEI
  1 JPY = 3.8525 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Preşedinta Senatului a avut joi o întrevedere cu noua ambasadoare a Franţei la Bucureşti

21 Ianuarie, 16:21

Anca Dragu a avut joi o întrevedere cu noua ambasadoare a Franţei în România Laurence Auer. Discuţiile între cele două s-au axat pe importanţa educaţiei, combaterea violenţei domestice şi a traficului de persoane, cât şi promovarea egalităţii de gen, teme cărora cărora preşedinta Senatului le acordă o atenţie deosebită, potrivit news.ro.

erewrew

Preşedinta Senatului a folosit acest prilej pentru a-i adresa doamnei Laurence Auer felicitări pentru numirea în calitate de ambasador al Franţei în România şi pentru a-i ura succes în îndeplinirea mandatului de şef al misiunii diplomatice franceze la Bucureşti.

„În cadrul întrevederii au fost abordate teme aflate pe agenda bilaterală la nivelul cooperării parlamentare şi economice, fiind evidenţiată importanţa diplomaţiei parlamentare pentru consolidarea legăturilor dintre cele două state. Părţile au încurajat atât creşterea contactelor la nivelul conducerii senatelor României şi Franţei, cât şi la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie. De asemenea, a fost subliniată importanţa identificării de noi domenii de cooperare descentralizată între cele două state”, arată un comunicat ce presă al Senatului.

Anca Dragu a asigurat-o pe ambasadoarea Laurence Auer de intenţia de a promova, în continuare, întărirea relaţiei dintre cele două ţări şi de a sprijini proiecte comune în măsură să consolideze cadrul de cooperare dintre România şi Franţa, deopotrivă în plan bilateral cât şi european, în perspectiva preluării de către Franţa, în ianuarie 2022, a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

De asemenea, au fost abordate teme privind importanţa educaţiei, combaterii violenţei domestice şi a traficului de persoane, cât şi promovarea egalităţii de gen, cărora preşedinta Senatului le acordă o atenţie deosebită, mai transmite sursa  citată.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: