• Bucuresti 32º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 28º C
  Craiova 32º C
  Galati 31º C
  Iasi 30º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 31º C
 • 1 EUR = 4.6562 LEI
  1 USD = 3.9954 LEI
  1 GBP = 5.2019 LEI
  1 CHF = 4.0019 LEI
  1 HUF = 1.4298 LEI
  1 BGN = 2.3807 LEI
  1 JPY = 3.5534 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Premierul Filip i-a adus aminte lui Karasin că trebuie să-și ia armata acasă

21 Martie, 15:07

Evoluția relațiilor moldo –ruse şi necesitatea identificării soluțiilor pentru subiectele sensibile de pe agenda bilaterală au fost discutate astăzi în cadrul întrevederii dintre prim-ministrul Pavel Filip și secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigorii Karasin, aflat  în vizită de lucru în Republica Moldova.

Filip Karasin

Premierul Pavel Filip a menționat că Republica Moldova își dorește relații bune cu Federația Rusă, dar acestea trebuie dezvoltate pragmatic în baza respectului reciproc dintre ambele state.

Interlocutorii au subliniat importanţa platformelor de dialog existente, precum consultările dintre Ministerele de Externe şi Comisia interguvernamentală de cooperare comercial-economică, pentru impulsionarea cooperării bilaterale.

În particular,  șeful Cabinetului de miniștri a reiterat importanţa depăşirii problemelor ce ţin de cazurile de abuz faţă de oficialii moldoveni şi investigarea fraudei de spălare a banilor prin sistemul bancar al Republicii Moldova.

Un alt subiect abordat în cadrul discuției a fost cel cu privire la reglementarea problemei transnistrene, fiind menționată importanța protocoalelor semnate pe parcursul anului trecut, care contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor de pe cele două maluri ale Nistrului.

Şeful Executivului a ţinut să reitereze poziţia Republicii Moldova privind necesitatea finalizării procesului de retragere a trupelor ruse şi muniţiilor de pe teritoriul ţării noastre în conformitate cu angajamentele internaţionale. Un progres în acest sens ar putea facilita procesul identificării soluției pentru problema transnistreană.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: