• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8740 LEI
  1 USD = 4.0034 LEI
  1 GBP = 5.4696 LEI
  1 CHF = 4.5255 LEI
  1 HUF = 1.3656 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.8612 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Președinta Curții Supreme a Greciei, numită premier interimar

27 August, 21:13

Președinta Curții Supreme a Greciei, Vassiliki Thanou, a fost numită premier interimar până la alegerile anticipate, care ar trebui să aibă loc în septembrie.

premier grecia

Potrivit sursei citate, depunerea jurământului de către noul premier va avea loc joi la 17.00 GMT, iar noul guvern interimar va fi numit vineri, potrivit Preşedinţiei Greciei.

Premierul grec Alexis Tsipras și-a anunțat săptămâna trecută demisia de la conducerea guvernului și a cerut organizarea de alegeri anticipate.

'Depunerea jurământului de către noul premier va avea loc joi la 17.00 GMT' în timp ce noul guvern interimar va fi numit vineri, se arată în comunicat, care nu precizează data alegerilor, prevăzute a priori pentru 20 sau 27 septembrie, potrivit unor surse media.

Vassiliki Thanou, prima femeie în postul de premier în Grecia, urmează să asigure această funcție până la data desfășurării alegerilor.

În vârstă de 65 de ani, Vassiliki Thanou a fost prima femeie președintă a Uniunii magistraților și procurorilor înainte de a deveni președinta Curții Supreme.

Premierul grec Alexis Tsipras și-a anunțat săptămâna trecută demisia de la conducerea guvernului și a cerut organizarea de alegeri anticipate. El a luat această decizie după sciziunea partidului său Syriza (stânga radicală), pe fondul unui nou acord convenit între Grecia și Uniunea Europeană privind un nou împrumut acordat acestei țări, în schimbul continuării măsurilor de austeritate.

După eșecul partidelor de opoziție în încercarea de a forma un guvern de coaliție, în ultimele zile, președintele țării a decis să numească un guvern interimar pentru a organiza alegeri anticipate, potrivit prevederilor Constituției.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: