• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 30º C
  Constanta 28º C
  Craiova 33º C
  Galati 33º C
  Iasi 32º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.7315 LEI
  1 USD = 4.2103 LEI
  1 GBP = 5.2727 LEI
  1 CHF = 4.2800 LEI
  1 HUF = 1.4541 LEI
  1 BGN = 2.4192 LEI
  1 JPY = 3.9100 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Președinția bagă în mister vizita lui Dodon în Turcia

29 Octombrie, 15:47

Vizită învăluită în mister a președintelui Dodon, în Turcia. Deși anunțase anterior ca va merge în țara lui Erdogan când aceasta își va marca Ziua Națională, astăzi niciun reprezentant al Președinției nu ne-a putut confirma vizita.

dodon erdogan

Nici ofițerul de presă Carmena Lupei și nici Maxim Lebedinschi - consilierul prezidențial către care ne-a redirecționat ea, nu ne-au putut spune cu certitudine dacă Igor Dodon a plecat în Turcia.

În schimb șeful statului apare în listele invitaților la ceremonia lui Erdogan publicate de către presa turcă. Alături de el apare și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Sunată de reporterii Deschide.MD, Irina Vlah ne-a confirmat prezența ei acolo, la fel și prezența lui Igor Dodon.

Potrivit informațiilor făcute publice anterior, Dodon ar urma să participe la inaugurarea celui mai mare Aeroport din Europa care va avea loc cu ocazia Zilei Republicii Turce, cu participarea Președintelui Recep Tayyip Erdogan, și a peste 50 de lideri străini, miniștri și oficiali de rang înalt din întreaga lume.

Prima etapă, în care au fost investiți peste 6 miliarde de euro, a fost construită pe parcursul a aproape trei ani, printr-un model de parteneriat public-privat, și se înscrie într-un set de mega proiecte planificate pentru centenarul din 2023 al Turciei.

Turcia sărbătoreşte astăzi cea de-a 95-a aniversare de la fondare. Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Turcia au fost stabilite la 3 februarie 1992. Potrivit datelor statistice, Turcia ocupă locul trei după numărul companiilor cu capital străin deschise în R. Moldova. În prezent, în țara noastră funcționează 1300 de companii cu capital turcesc, cifra de afaceri ale cărora constituie 25 milioane de dolari SUA. Volumul total al investițiilor turcești constituie aproximativ 350 milioane de dolari SUA. Totodată, Turcia a realizat în R. Moldova sute de proiecte de asistență, majoritatea fiind implementate prin intermediul Agenției Turce de Cooperare şi Coordonare - TIKA. Astfel, din 1994 până astăzi, TIKA a implementat 273 de proiecte, dintre care 42 – în 2016.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: