• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 1º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta 7º C
  Craiova 0º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara -1º C
 • 1 EUR = 4.6540 LEI
  1 USD = 4.1197 LEI
  1 GBP = 5.1867 LEI
  1 CHF = 4.1341 LEI
  1 HUF = 1.4376 LEI
  1 BGN = 2.3796 LEI
  1 JPY = 3.6288 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

PPDA cere demisia lui Iurie Leancă și dosar penal pentru „corupere pasivă”

11 Octombrie, 12:25

Platforma Demnitate și Adevăr cere demisia lui Iurie Leancă din funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană, după ce Jurnal TV a publicat mai multe informații despre faptul că studiile fiului său cel mic ar fi fost finanțate de Ilan Șor.

leanca

Liderul PPDA spune că va sesiza Procuratura Generală în acest caz și cer deschiderea unui dosar penal pentru corupere pasivă.

Recent a apărut în presă informații conform cărora fiul mai mic al lui Iurie Leancă ar fi învățat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Șor. Acesta din urmă ar fi plătit peste 25 de mii de lire sterline pentru studiile lui Liviu Tristan Leancă. Jurnal TV scrie că două transferuri au fost făcute prin intermediul unei firme din schema „furtului miliardului” către o instituție de învățământ din orașul Cambridge. Numele mezinului lui Leancă apare negru pe alb în rulajele companiei, una dintre cele utilizate de Șor pentru spălarea banilor sustrași din bănci prin credite.

La rândul său, vice-premierul Iurie Leancă spune că „Nu a luat bani de la Ilan Șor, nu a avut cu el afaceri financiare sau de alt gen”.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: