• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9443 LEI
  1 USD = 4.3840 LEI
  1 GBP = 5.9238 LEI
  1 CHF = 4.7621 LEI
  1 HUF = 1.3742 LEI
  1 BGN = 2.5280 LEI
  1 JPY = 3.8393 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

PPDA a decis: „DA” pentru un speaker PSRM

06 Iunie, 14:47

Partidul Politic Demnitate și Adevăr care face parte din blocul politic ACUM a decis astăzi să cedeze funcția de speaker PSRM-ului - decizie luată ieri separat și de Partidul Acțiune și Solidaritate.

PPDA

Decizia a fost anunțată acum câteva minute de Andrei Năstase.

În același timp PPDA cere PSRM-ului un angajament scris că va vota pachetul de legi antioligarhice.

„Consiliul Politic Național decide: PPDA va susține adoptarea prin vot a pachetului de legi antioligarhice. PPDA cere ca deputații din PSRM să semneze public, nominal, un angajament prin care se obligă că vor vota legile ACUM. PPDA se angajează să voteze în funcția de președinte al Parlamentului o persoană integră și care nu are probleme de imagine precum și de moralitate”, a declarat Năstase.

Întrebat de presă la conferința dacă PPDA o va vota pe Zinaida Greceanîi, Andrei Năstase a refuzat să răspundă, făcând trimitere la decizia Consiliului politic care se referă doar la faptul că PPDA va vota o persoană care nu are probleme de integritate și nu a fost implicată în acțiuni imorale.

Pe 21 februarie 2019, cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, candidații Blocului electoral ACUM, în prezent deputați, au semnat un angajament public prin care declară că după alegerile parlamentare nu vor face niciun fel de coaliție cu Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat sau Partidul Șor, în caz contrar vor pleca din Parlament.

Sursa: deschide.md

„Mă angajaez în fața poporului Republicii Moldova să nu particip la crearea unei coaliții formale sau informale cu Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor, Partidul Șor, Partidul Nostru și alte formațiuni prooligarhice și antieuropene în caz dacă acestea intră în Parlament. Sunt profund conștient de faptul că mandatul pe care îl voi obține de la alegătorii Blocului electoral ACUM presupune refuzul de a intra în orice fel de alianță cu grupările Plahotniuc, Dodon, Șor. Îmi asum ca toate deciziile pe care le voi lua să fie în intereseul național și în conformitate cu angajamentele politice ale formațiunii pe listele căreia am fost ales. Mă oblig ca în caz de încălcare a acestui angajament să îmi depun mandatul de deputat”, se menționa în declarația semnată de candidații blocului electoral.

Citeste mai mult despre: ACUM, negocieri, PAS, ppda, PSRM, Republica Moldova, speaker
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: