• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9262 LEI
  1 USD = 4.0800 LEI
  1 GBP = 5.6770 LEI
  1 CHF = 4.4941 LEI
  1 HUF = 1.3738 LEI
  1 BGN = 2.5187 LEI
  1 JPY = 3.7392 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

„Pot refolosi declaraţia pe proprie răspundere, prin schimbarea datei?“ Răspunsul Poliţiei

15 Aprilie, 14:14

Cei care, din diverse motive, nu pot să completeze de fiecare dată o declaraţie pe propria răspundere, de câte ori ies din casă, pot schimba data, dacă restul rămâne neschimbat. Poliţia a făcut precizări legate de acest subiect.

politie

Poliţia din Vâlcea vine cu câteva precizări legate de actele justificative privind deplasarea pe timp de pandemie.

„Având în vedere că din cauza restricţiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declaraţia prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcţie de posibilităţi, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare?”, întreabă oamenii.

Poliţia răspunde: „Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declaraţia respectivă, iar motivele deplasării şi traseul rămân neschimbate.

Modelul declaraţiei pe proprie răspundere, simplificată în privinţa datelor care necesită a fi completate, este accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro/.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea şi semnătura olografă a titularului.

- Declaraţie pe proprie răspundere: http://s9.ro/154u - Adeverinţă angajator: http://s9.ro/154y

De asemenea, documentul poate fi tipărit şi completat „de mână” în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura titularului.

Declaraţia pe proprie răspundere poate fi scrisă şi de mână, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaraţiei pe proprie răspundere.

În cazul declaraţiei pe proprie răspundere / adeverinţei eliberată de angajator pe dispozitive electronice, de pe acestea nu trebuie să lipsească semnătura olografă a titularului în cazul declaraţiei pe proprie răspundere sau autentificarea angajatorului în cazul adeverinţei.

La control documentele justificative vor fi prezentate împreună cu actul de identitate. Personalul abilitat cu verificarea acestora are voie să le fotografieze, potrivit Adevarul.ro.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: