• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8721 LEI
  1 USD = 4.0434 LEI
  1 GBP = 5.3981 LEI
  1 CHF = 4.4931 LEI
  1 HUF = 1.3650 LEI
  1 BGN = 2.4910 LEI
  1 JPY = 3.8623 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Populaţia va primi în timp real mesaje de avertizare privind cutremurele

20 Octombrie, 16:42

seism-cutremur

Guvernul va oferi, în mod gratuit, o aplicaţie informatică pentru trimiterea în timp real, către toţi cetăţenii, a mesajelor de avertizare privind cutremurele, informaţii care erau destinate până acum doar autorităţilor, a declarat Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică.

"România are un centru de alarmare rapidă bun, care este la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), însă mesajele acestuia sunt destinate în special autorităţilor, inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă", a spus ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică.

Acesta a adăugat că este vorba despre un tip de avertizare pe care l-a văzut în Japonia şi că, de la întoarcerea sa în ţară, echipe de software lucrează la aplicaţiile care vor puse la dispoziţia publicului 'în câteva luni de zile'.

Întrebat despre costurile pe care ar urma să le suporte cetăţenii, ministrul delegat a arătat că proiectarea aplicaţiilor informatice este suportată din bani de la buget, dar că "gratuitatea pentru public va trebui negociată cu companiile de telefonie şi reţelele de socializare".

 

Citeste mai mult despre: aplicatie, Cutremur, mesaje, populatie, timp real
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: