• Bucuresti 15º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 10º C
  Cluj-Napoca 14º C
  Constanta 13º C
  Craiova 18º C
  Galati 14º C
  Iasi 15º C
  Suceava 11º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2327 LEI
  1 GBP = 5.5053 LEI
  1 CHF = 4.1761 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Polițistul care l-a reținut pe șeful externelor de la Comrat a fost dat afară

19 Martie, 11:13

Unul dintre cei doi polițiști care l-au reținut în noaptea zilei de 5 noiembrie la Comrat pe șeful Departamentul relații externe din cadrul Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, Vitalii Vlah, a fost dat afară din Poliție la o lună după incident, fără a i se comunica motivele concedierii.

Externe Comrat

Este vorba de fostul angajat al Inspectoratului de Poliție Comrat, Ivan Kirilov, care a declarat pentru DESCHIDE.MD că este sigur că concedierea sa e o „pedeapsă” pentru că l-a reținut pe Vlah.

„Pe Vitalii Vlah l-am reținut în noiembrie, iar, în decembrie, de la lucru m-au anunțat că nu știu de unde a venit nu știu ce ordin și m-au eliberat. Eu m-am adresat la Procuratură și n-am să las așa lucrurile până nu o să fiu îndreptățit”, ne-a spus Kirilov.

Acesta a precizat că nu este prima oară când Vlah conduce beat și cu viteză excesivă prin Găgăuzia.

„Toți se tem și niciodată nimeni nimic n-a spus. Chiar și în seara în care eu cu colegul meu l-am reținut, acesta a început să înjure spunând că echipajul poliției trebuie să-l însoțească pe drumuri nu să-l oprească”, ne mai spus fostul angajat al IP.

Kirilov ne-a mai spus că, cel mai probabil, în acest caz este implicat și procurorul general al Găgăuziei, Ruslan Caraivan, care-l ajută pe Vlah să scape basma curată.

Caraivan a declarat pentru Crimemoldova că „la 5 decembrie 2017, pe numele lui Vitali Vlah a fost aplicată o amendă de 20 de mii de lei, care a fost achitată la 19 decembrie”.

Însă, conform Articolului 264 din Codului Penal,„Refuzul, împotrivirea sau eschivarea conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical se pedepseşte cu amendă în mărime de la 900 la 1000 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani”.

În prezent o unitatea convențională este 50 de lei. Astfel, un calcul simplu ne arată că Vlah ar fi trebuit să achite o amendă de minim 45 de mii de lei.

Contactat de de către DESCHIDE.MD, procurorul general al Găgăuziei, Ruslan Caraivan, ne-a întrebat dacă îl deranjăm referitor la dosarele tatălui său. După ce i-am comunicat că-l sunăm în privința altui caz, acesta ne-a urat o zi bună și ne-a închis brusc telefonul.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: