• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.2444 LEI
  1 GBP = 5.8603 LEI
  1 CHF = 4.6190 LEI
  1 HUF = 1.3745 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.7199 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Poliția, chemată la ședința primăriei Focsani

16 Iunie, 15:44

Tensiuni între angajaţii primăriei Focșani, care nu și-au primit salariile de o săptămână, şi o parte dintre consilierii locali, la ședința de miecuri.

politie

A fost chemată și poliția. Totul ar fi început după ce primarul i-ar fi chemat pe angajați în ședință, deoarece consilierii nu au votat un amendament care ar fi permis deblocarea bugetului. Acum, liberalii îl acuză pe edilul social-democrat de incitare la violență.

„Poliţia Municipiului Focşani a fost sesizată cu privire la faptul că în sediul unei instituţii mai multe persoane instigă la acte de violenţă. La faţa locului au fost dirijate echipaje de poliţie, care au aplanat conflictul. Verificările continuă pentru stabilirea situaţiei de fapt”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache, citată de Agerpres.

Şedinţa a început cu prezenţa în sală doar a consilierilor locali şi a directorilor din primărie, dar, după ce un amendament al primarului, care propunea rezolvarea blocajului şi avizarea bugetului Primăriei municipiului Focşani pe anul în curs, nu a trecut de votul majorităţii consilierilor locali, angajaţii primăriei au pătruns în sală şi au solicitat explicaţii preşedintelui de şedinţă, Ana Maria Dimitriu.

Liberalii susțin că Misăilă și consilierul local PSD Mihai Nedelcu „se fac vinovaţi de incitare la violenţă” pentru că „au avut o atitudine agresivă” față de consilierii PNL-USR-PLUS.

„Misăilă şi Nedelcu i-au chemat în sala de şedinţe pe angajaţii Primăriei şi pe unii angajaţi ai Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice, incitându-i permanent”, arată un comunicat de presă al PNL Vrancea.

Şedinţa a fost suspendată, iar ulterior primarul Cristi Misăilă (PSD) a convocat, de îndată, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, cu un singur punct pe ordinea de zi - discutarea şi aprobarea bugetului municipiului Focşani pe anul în curs.

Primarul a solicitat intervenţia şi prezenţa prefectului judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, pentru a tempera situaţia din Consiliul Local, în vederea aplanării tensiunilor sociale.

Angajaţii Primăriei municipiului Focşani sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile de mai bine de o săptămână. Misăilă susţine că salariile nu pot fi plătite deoarece primăria are bugetul invalidat, în timp ce majoritatea PNL-USR-PLUS arată că acest lucru se poate face prin virament de credite de la capitolele bugetare unde mai sunt resurse financiare, lucru pe care edilul îl consideră ilegal.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: