• Bucuresti 1º C
  Baia Mare 4º C
  Brasov 0º C
  Cluj-Napoca 3º C
  Constanta 4º C
  Craiova 0º C
  Galati 2º C
  Iasi 1º C
  Suceava -2º C
  Timisoara 4º C
 • 1 EUR = 4.6609 LEI
  1 USD = 3.7530 LEI
  1 GBP = 5.2630 LEI
  1 CHF = 4.0471 LEI
  1 HUF = 1.4977 LEI
  1 BGN = 2.3831 LEI
  1 JPY = 3.5220 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

PNL va ataca la Curtea Constituţională legea care sporeşte imunitatea judecătorilor CCR

15 Februarie, 18:44

PNL a anunţat, joi, că va ataca la Curtea Constituţională (CCR) modificările aduse Legii 97/1992 privind organizarea şi funcţionarea CCR, prin care judecătorii beneficiază de imunitate sporită.

ccr

Liberalii acuză majoritatea parlamentară că, prin această lege, "urmăreşte ademenirea unor importante categorii profesionale cu privilegii de tipul superimunităţilor".

"Observăm faptul că majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR a adoptat o conduită legislativă prin care urmăreşte ademenirea unor importante categorii profesionale cu privilegii de tipul superimunităţilor. Amintim, în acest context, adoptarea unui amendament similar în cadrul dezbaterilor pentru modificarea legilor Justiţiei pentru instituirea unui regim de imunităţi în cazul magistraţilor", susţine PNL.

De asemenea, aceştia afirmă că judecătorii CCR nu au avut nicio "revendicare publică" asupra subiectului imunităţii, acuzându-i pe cei din PSD-ALDE-UDMR că vor să îi facă pe judecători "părtaşi" în campania de alterare a principiului egalităţii în faţa legii.

"Facem menţiunea că nu a existat nicio revendicare publică din partea judecătorilor CCR cu privire la acest subiect al imunităţilor. Pe cale de consecinţă, considerăm că majoritatea PSD-ALDE-UDMR urmăreşte să-i facă părtaşi, împotriva voinţei lor, pe judecătorii Curţii Constituţionale în campania desfăşurată în ultima perioadă pentru alterarea principiului egalităţii în faţa legii. În acest sens, PNL va acţiona prin instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a aduce în faţa judecătorilor CCR această speţă", mai spun liberalii.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: