• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8740 LEI
  1 USD = 4.0034 LEI
  1 GBP = 5.4696 LEI
  1 CHF = 4.5255 LEI
  1 HUF = 1.3656 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.8612 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

PNL a depus moţiune de cenzură împotriva guvernului Ponta

21 Septembrie, 15:38

Liberalii au depus, luni, la Parlament moţiunea de cenzură împotriva guvernului, cu titlul "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!". PSD a anunţat că îl sprijină pe Victor Ponta. Partenerii de coaliţie ai PSD - UNPR şi ALDE - au anunţat şi ei că sprijină actuala coaliţie de guvernare. 

parlament

PNL a decis depunerea moţiunii  ca urmare a trimiterii in judecata a premierului, despre care copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat ca va fi cea mai scurta motiune de dupa revolutie.

Documentul a fost semnat de 180 de parlamentari, iar Birourile Permanente ale celor două Camere va stabili, luni, calendarul dezbaterii moţiunii.

PNL afirmă în textul moţiunii ca a decis „să depună, de îndată, această moţiune de cenzură împotriva Guvernului pentru că situaţia actuală, cu un premier trimis în judecată, compromite o naţiune întreagă”, afrimând că „în orice altă ţară din UE premierul şi-ar fi dat demisia în momentul următor începerii urmăririi penale, adică acum mai bine de trei luni de zile”.

Liberalii îi cer, potrivit moţiunii, lui Gabriel Oprea să spună „care este interesul naţional care reclamă menţinerea lui Victor Ponta cu preţul decredibilizării acestei ţări”, îndemnându-l să pună „în balanţă promisiunea făcută lui Ponta şi interesul poporului român.

În textul moţiunii, PNL îl acuză pe Liviu Dragnea că prin menţinerea lui Victor Ponta la guvernare vinde iluzii românilor.

„Domnule Liviu Dragnea, vorbeaţi recent de resetarea clasei politice, de o nouă politică. Sprijinindu-l pe Ponta, nu faceţi decât să vindeţi iluzii românilor. Menţinerea PSD la guvernare nu poate fi un scop în sine. Nu mai confundaţi România cu partidul! Dacă vi-l doriţi pe Ponta şi nu puteţi scăpa de el, folosiţi-l la PSD, dar nu la Palatul Victoria. PSD-ul ce alege, România sau Victor Ponta?!”, arată textul moţiunii.

Partenerii de coaliţie ai PSD au declarat, luni, că vor sprijini guvernul, după anunţul depunerii moţiunii şi deciziei PSD. Comitetul Executiv National al PSD a decis, luni, in unanimitate, sa sprijine in continuare Guvernul Ponta.

Liderul UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat că vor susţine guvernul din care fac parte.

Şi presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, copreşedinte ALDE, a declarat luni ca este in interesul actualei coalitii sa sustina Guvernul Ponta, calificand acuzatiile aduse premierului drept "foarte subtiri".

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: