• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9250 LEI
  1 USD = 4.1340 LEI
  1 GBP = 5.7441 LEI
  1 CHF = 4.4992 LEI
  1 HUF = 1.3889 LEI
  1 BGN = 2.5181 LEI
  1 JPY = 3.7521 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

PMP îl acuză pe Vlad Voiculescu de sabotaj în negocierile post-alegeri

08 Octombrie, 16:29

Liderul PMP Sector 5, senatorul Cătălin Lucian Iliescu, a declarat joi, la Realitatea Plus, că Vlad Voiculescu se opune ca PMP să obțină o funcție de conducere în Primăria Capitalei.

pmp_sigla

Lucian Iliescu spune că există o portiță legală ca pe lângă cei doi viceprimari ai Capitalei (PNL l-a desemnat pe Sebastian Bujduveanu, USR-PLUS pe Vlad Voiculescu) să se înființeze prin HG o nouă funcție de conducere.

„A sarit Vlad Voiculescu cat doua hectare, 'Cum sa facem o functie speciala pentru un om?'. Se putea infiinta o noua functie daca legea vorbeste doar de doua functii de viceprimar. De ce sa nu facem o noua functie daca este un om competent?', a declarat PMP-istul. „Am inceput cu stangul a doua runda de negocieri cu cele doua partide”, a adăugat el.

PMP a vrut să-l impună viceprimar al Capitalei pe Mihail Neamțu.

Primarul ales al Capitalei Nicuşor Dan a declarat, joi, referitor la posibilitatea unui al treilea viceprimar, că legea nu permite acest lucru, fiind clare prevederile Codului administrativ potrivit căreia PMB are doi viceprimari. El a adăugat că discuţia despre acest subiect este închisă, însă şi-ar dori ca din majoritatea care se va crea în Consiliul General să facă parte şi PMP, nu doar PNL şi USR-PLUS.

”S-a rostologit o ştire, care nu are nici un fel de fundament, legată de un al treilea viceprimar. În acest moment, noi funcţionăm după o lege, Codul administrativ şi Codul administrativ spune că Primăria Capitalei are doi viceprimari şi protocolul semnat de PNL şi USR-PLUS vorbeşte de un viceprimar de la PNL şi un viceprimar de la USR PLUS. PNL şi l-a desemnat pe Sebastian Bujduveanu acum câteva zile, USR-PLUS şi l-a desemnat încă de acum câteva luni pe Vlad Voiculescu. Deci pe ceea ce înseamnă viceprimari discuţia este închisă”, a declarat Nicuşor Dan joi la RFI.

Referitor la Consiliul General, Nicuşor Dan a spus că ar dori ca din majoritatea care se va forma să facă parte şi PMP, alături de PNL şi USR-PLUS.

„În ceea ce priveşte majoritatea din Consiliul General, aici ştiţi că sunt 55 de consilieri, majoritatea simplă este de 28 de consilieri. PNL şi USR-PLUS au împreună 29 de consilieri, deci cu unul mai mult decât majoritatea. PMP are cinci consilieri şi da, mi-aş dori ca în majoritatea care va guverna Consiliul General să facă parte şi PMP, dar asta este o decizie pe care trebuie să o ia împreună, după ce este stabilită definitiv componenţa Consiliului General, e o decizie pe care s-o ia împreună consilierii celor trei partide. Mi-aş dori să fie şi PMP, din două motive. Unul: pentru a avea o majoritate mai largă, care să preîntâmpine absenţe sau incidente, care pot să apară oricând. Doi: pentru că împreună cu PMP putem să avem majoritatea şi la Consiliul Local al Sectorului 5, singurul la care în momentul ăsta PNL şi USR-PLUS nu pot să facă singuri majoritatea”, a conchis Dan.

PNL a votat luni, în BEX, să existe un protocol de colaborare între liberali şi PMP la nivel local. Biroul municipal al PNL a decis tot luni ca viceprimar din partea partidului să fie Stelian Bujduveanu. De la PLUS va fi viceprimar Vlad Voiculescu.

Ludovic Orban nu excludea duminică varianta ca cel de-al treilea viceprimar să fie Mihail Neamţu de la PMP.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: