• Bucuresti 22º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 17º C
  Cluj-Napoca 17º C
  Constanta 19º C
  Craiova 22º C
  Galati 21º C
  Iasi 20º C
  Suceava 15º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.8419 LEI
  1 USD = 4.3293 LEI
  1 GBP = 5.4413 LEI
  1 CHF = 4.5077 LEI
  1 HUF = 1.4029 LEI
  1 BGN = 2.4757 LEI
  1 JPY = 4.0180 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

PLDM cere implicarea partenerilor externi pentru medierea procesului de tranziție a puterii

10 Iunie, 10:42

PLDM solicită implicarea partenerilor externi pentru medierea echilibrată în asigurarea tranziției asumate a puterii. Apelul se regăsește într-o declarație a liberal-democraților, publicată pe pagina lor de facebook.

PLDM

„Zilele acestea în Republica Moldova se duce o luptă acerbă pentru eliberarea statului dintr-o lungă stagnare democratică. În contextul acestor evenimente, Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă cu vehemență orice acțiune care ar duce la destabilizare sau mai ales la acte de violență. Dezaprobăm impetuos atitudinea rigidă și agresivă a Partidul Democrat (PD), cât și incitarea la ură. Toate acestea pot avea consecințe dramatice pentru cetățeni.

Prin destabilizarea situației politice și asedierea instituțiilor statului, PD încearcă comiterea unei lovituri de stat extrem de periculoase pentru Republica Moldova. Alternanța la guvernare este un element firesc și intrinsec unei democrații, iar comportamentul despotic al PD prin subordonarea înaltei jurisdicții constituționale trebuie condamnat eminamente.

Salutăm Guvernul legitim, instaurat în mod democratic și sperăm că Republica Moldova își va relua cursul firesc al unei democrații reale.

Îndemnăm toți actorii politici să acționeze calm și să respecte principiile statului de drept”, scriu cei din PLDM.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: