• Bucuresti 7º C
  Baia Mare 3º C
  Brasov 6º C
  Cluj-Napoca 1º C
  Constanta 11º C
  Craiova 3º C
  Galati 7º C
  Iasi 1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Plângere contra procurorului DNA Jean Uncheşelu

13 Iulie, 17:21

Organizaţia Romanian Community Coalition a depus o plângere la Parchetul General, care a afost înregistrată joi, cu privire la eventuale fapte ilegale comise de procurorul DNA Jean Uncheşelu, care ar fi cerut 10.000 de lei pentru a renunţa să depună o contestaţie la executare în cazul unui imobil ce fusese adjudecat unui executor judecătoresc, informează Mediafax.

uncheselu

Organizaţia nonguvernamentală „Romanian Community Coalition” a trimis, pe 5 iulie, procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) un document al Ministerului Justiţiei, de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), Penitenciarul Craiova. Nota internă este din data de 9 iunie 2015 şi este clasificată drept „Secret de serviciu”.

„Din poziţia în care suntem ne este imposibil să verificăm autenticitatea acestui document. În cazul în care documentul este autentic, (...) acesta este de interes public, motiv pentru care îl vom publica după ce vi-l trimitem. Pentru a proteja identitatea persoanei care a semnat înscrisul, îi vom acoperi numele în forma pe care o vom publica”, se arată în sesizarea transmisă PICCJ, postată pe site-ul organizaţiei.

Conform documentului obţinut de „Romanian Community Coalition”, în 2013, Jean Uncheşelu, folosindu-se de calitatea de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, l-a sunat pe Cezar Cătălin Niţă, cunoscut drept „Cezărică”, funcţionar din cadrul Biroului Executorului Judecătoresc „Ionaşcu Cosmin Florin”. Uncheşelu i-a cerut lui Niţă să vină la biroul său.

„În cadrul discuţiei purtate, Uncheşelu Jean i-a solicitat lui Niţă Cezar să achite suma de 10.000 de lei pentru renunţarea la contestaţia la executare ce s-a aflat pe rolul Judecătoriei Craiova, în care figurau debitori-contestatari Rădulescu Iustinian Ştefan şi Rădulescu Nicoleta Alina. În cadrul dosarului, Niţă Cezar Cătălin era adjudecatar al unui imobil (apartament situat în cartierul Rovine)”, se arată în nota internă, depusă la Parchetul General (PG).

Potrivit sursei citate, Cezar Cătălin Niţă a fost chemat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova în mod abuziv, fără ca el să aibă o calitate în acel dosar.

„Niţă Cezar Cătălin a mers la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, unde s-a prezentat sub numele de Niţă Cătălin. În prealabil, jandarmul a fost atenţionat de procurorul Uncheşelu Jean că urmează să fie vizitat de Niţă Cezărică şi să nu-l noteze în Registrul de acces”, se arată în documentul citat.

Pentru că Niţă s-a prezentat cu numele de „Cătălin” şi nu de „Cezărică”, jandarmul i-a notat datele de stare civilă şi apoi l-a dus în biroul procurorului. Uncheşelu ar fi fost „vădit deranjat” de faptul că numele funcţionarului a ajuns să fie scris în Registrul de acces.

„Discuţia a continuat pe un ton dur, procurorul aducându-i acuzaţii lui Niţă Cezar Cătălin că a dobândit bunul imobil adjudecat prin comiterea unor fapte de corupţie, prin îndepărtarea altor licitatori şi aducându-i la cunoştinţă mai multe învinuiri. Urmare a argumentelor aduse de Niţă Cezar Cătălin, procurorul Uncheşelu Jean a renunţat la ameninţările cu tragerea la răspundere penală şi i-a indus ideea că debitorii Rădulescu vor beneficia de sprijinul soţiei sale, Uncheşelu Marcela Alina, pentru anularea actului de adjudecare şi punerea părţilor în situaţia anterioară”, se menţionează în nota internă de la Ministerul Justiţiei, transmisă PICCJ.

La acel moment, se arată în sursa menţionată, Marcela Uncheşelu era judecător la Judecătoria Craiova.

Citeste mai mult despre: DNA, Jean Uncheşelu, Plangere, procuror
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: