• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9243 LEI
  1 USD = 4.1120 LEI
  1 GBP = 5.6647 LEI
  1 CHF = 4.4730 LEI
  1 HUF = 1.3647 LEI
  1 BGN = 2.5177 LEI
  1 JPY = 3.7785 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Plahotniuc, despre „Năstase - speaker și Sandu - premier”: Noi le-am fi propus mai multe funcții!

26 Martie, 16:51

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, susține că anunțul lansat azi de reprezentanții blocului ACUM care sunt gata să-și asume actul guvernării, formând un Guvern minoritar, este una stranie.

plahotniuc

Asta în condițiile în care democrații i-au invitat anterior pe cei din PAS și PPDA la negocieri, fiind gata să le ofere mai multe funcții publice, însă, cei din urmă au refuzat propunerea. O declarație în acest sens a fost făcută cu puțin timp în urmă de liderul PDM după întrevederea cu Igor Dodon.

Am auzit de această propunere. E stranie. Pentru că i-am invitat la negocieri la care presupuneam să discutăm perspectivele unei guvernări comune, prioritățile de guvernare și, desigur, am vrut să le oferim și funcții, probabil mai multe decât își doreau ei singuri. Doar că ei au refuzat, spunând că nu au nevoie de funcții. Acum și-au propus reciproc funcții și e puțin straniu pentru mine”, a declarat liderul PDM.

Potrivit lui Plahotniuc, majoritatea parlamentară trebuie să fie formată pe principii clare, iar persoanele care vor accede în anumite funcții publice trebuie să anunțe pentru ce o fac.

Dacă vor doar să se folosească de asistenți, mașini de serviciu, pază și, probabil, salarii, pentru că am înțeles că de mult timp nu au primit salarii, atunci e strâmbă treaba. Îi așteptăm la negocieri”, a declarat el.

Totodată, Vlad Plahotniuc a spus că PDM este deschis pentru dialog cu toate formațiunile politice care doresc să evite criza politică, economică și socială.

La fel, liderul democraților a anunțat că în cazul în care se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate, formațiunea sa nu va purta nicio vină și asta pentru că a întreprins toate măsurile necesare pentru a evita blocajul politic.

Amintim că în cadrul unei conferințe de presă, Andrei Năstase și Maia Sandu au anunțat că cei 26 de deputați au decis înaintarea liderului PPDA la funcția de președinte al Parlamentului, iar lidera PAS - la funcția de premier. Năstase șiSandu au declarat că în opinia lor, soluția cea mai viabilă este crearea unui Guvern minoritar.

Totodată, Năstase și Sandu au anunțat că în Parlament vor fi formate două fracțiuni ale PPDA și PAS, însă, cele două formațiuni vor colabora în continuare și în  acest sens au semnat un Acord de colaborare.

Ulterior, președintele PSRM, Zinaida Greceanîi a catalogat acest anunț ca fiind unul populist.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: