• Bucuresti 27º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 26º C
  Iasi 27º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.8582 LEI
  1 USD = 4.0972 LEI
  1 GBP = 5.3220 LEI
  1 CHF = 4.5132 LEI
  1 HUF = 1.3490 LEI
  1 BGN = 2.4839 LEI
  1 JPY = 3.9261 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

PL pune cruce pe negocierile cu Sandu și Năstase. Pregătește un nou plan pentru parlamentare

27 Decembrie, 10:22

Partidul Liberal va participa la alegerile din 24 februarie 2019 încercând să consolideze electoratul unionist în jurul PL. Decizia a fost luată la biroul politic al liberalilor, din care mai reiese că „colaborarea” cu ACUM a luat sfârșit.

alegeri parlamentare

Iurie Chirinciuc scrie pe pagina sa de Facebook că în cadrul biroului „președintele PL, Dorin Chirtoacă, a adus un plus de informație vizând negocierile purtate cu blocul ACUM, care s-a arătat refractar ideii de unitate a neamului, fapt ce i-a determinat să propună PL, ca batjocură, circumscripții în care Unirea este detestată de către un electorat cu reflexe imperiale”.

Acesta mai spune că în cadrul biroului politic s-a decis contactarea tuturor liderilor organizațiilor și mișcărilor care promovează neabătut Unirea în vederea alcătuirii unei Liste Naționale a Unioniștilor.

Tot aseară, și Dorin Chirtoacă a venit cu o reacție după ședința Biroului:

„1. Înțelegerea de pe dată de 17 decembrie cu ACUM a fost să depunem lista de candidați, indiferent de ora, până vineri, 21 decembrie. În acea zi, de 21 decembrie, am depus.

2. PL a venit pe 16 decembrie, cu decizia de a susține ACUM pe baza condițiilor și regulilor, pe care tot ei le-au stabilit, și tot ei ne fac "clovni". Așa probabil înțeleg ei să răspundă la efortul nostru de unificare a opoziției, după ce în 2015 mi s-au adresat cu "sukin sin" (fiu de cățea).

Puteți spune orice, dar eu nu am nici un fel de experiență de colaborare cu Plahotniuc, nu i-am fost avocat în afacerea "Gemenii", nu am făcut atac raider asupra împreună cu el asupra "Victoriabank", nu am votat în Guvern pentru acoperirea furtului BEM, nu am mărșăluit la braț cu Dodon și Usatii prin Chișînău s.a.

Maia și Andrei, să știți, că mai presus de politică și voturi, există onoare și demnitate, și mai există și idealul Unirii și al României Mari. Iar noi le vom apară, cu orice preț, dincolo de interesele politice, meschine până la urmă, după cum se vede.

P.S.: Andrei, să vedem dacă ai curajul să vii mâine seară la ProTV, la "În Profunzime", să discutăm deschis și în față oamenilor cum stau lucrurile, nu doar să arunci cu noroi la colț de stradă”, conchide Chirtoacă.

Amintim că anterior, liberalii au fost acceptați să vină la negocieri cu reprezentanții blocului „ACUM” care este condus de liderii PAS și PPDA - Maia Sandu și Andrei Năstase.

Ulterior, PL a înaintat o listă de candidați pentru cricumscripții, însă răspunsul din partea blocului a fost că „lista a ajuns prea târziu” și le-a propus liberalilor, care au dezideratul unirii, să participe pe circumscripții din Găgăuzia și regiunea transnistreană.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, alegeri parlamentare, negocieri, pl, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: