• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 24º C
  Constanta 23º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 28º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.6474 LEI
  1 USD = 3.8065 LEI
  1 GBP = 5.3147 LEI
  1 CHF = 3.8777 LEI
  1 HUF = 1.4856 LEI
  1 BGN = 2.3762 LEI
  1 JPY = 3.4903 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Peter Michalko: Pentru UE este important ca alegerile în Republica Moldova să aibă loc în mod democratic

30 Martie, 09:20

Pentru Uniunea Europeană este important ca în Republica Moldova alegerile parlamentare din acest an să aibă loc în mod democratic, fără să existe suspiciuni că standardele democratice au fost în risc. Declarația a fost făcută de șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Peter

Pentru UE este important ca să existe siguranța că a fost respectat caracterul liber al alegerilor. „În acest context, recomandările Comisie de la Veneția, majoritatea lor, nu au fost respectate, nu au fost luate în vedere la adoptarea sistemului mixt de vot. Ele sunt și puncte de referință pentru evaluarea procesului electoral”, a afirmat Peter Michalko.


Potrivit lui, atenția partenerilor internaționali va fi și mai accentuată pentru a vedea dacă standardele democratice au fost respectate în cadrul alegerilor. „Și aceasta nu ține doar de ziua alegerilor, dar ține și de tot procesul electoral”, a spus oficialul.

Referitor la reforme, șeful Delegației UE a menționat că în domeniul economic se vede îmbunătățirea condițiilor pentru afaceri, mai ales în ceea ce privește debirocratizarea, îmbunătățirea sistemului de control. „Se vede că vin investițiile, dar încă trebuie mult de făcut ca să existe mai multă siguranță pentru investitori, ca să vină mai mulți investitori, să se creeze mai multe locuri de muncă și să existe salarii mai mari”, a spus Peter Michalko.

Referindu-se la domeniul justiției, oficialul european a menționat că acesta este unul de bază atât pentru economia țării, cât și pentru societate în ansamblu.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: