• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8735 LEI
  1 USD = 4.0875 LEI
  1 GBP = 5.4471 LEI
  1 CHF = 4.5081 LEI
  1 HUF = 1.3462 LEI
  1 BGN = 2.4918 LEI
  1 JPY = 3.9287 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Peter Michalko: Există suspiciuni că nu se dorește investigarea furtului miliardului

02 Noiembrie, 09:40

Invitat la emisiunea InPROfunzime de la postul PRO TV, ambsadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, s-a referit și la stadiul în care se află investigațiile privind furtul miliardului din băncile R Moldova.

Michalko

În context, Peter Michalko a precizat la InPROfunzime că „Nu numai partenerii internaționali așteaptă să audă despre recuperarea miliardului, dar și cetățenii RM, pentru că au fost banii lor. Dauna imensă a fost făcută pentru țară. Aceasta este cu siguranță una dintre așteptări.”, adăugând că „Cei care sunt vinovați trebuie pedepsiți și puși după gratii.”.

Ambasadorul UE la Chișinău a adus precizări și despre cine are puterea de a recupera miliardul și de a-i aduce în fața justiției pe cei vinovați.

Asta stă în mâinile autorităților care se ocupă de asta. Procuratura Generală, agenția pentru recuperare a acestor resurse și în cazul dosarelor care sunt în derulare.”, a spus Peter Michalko.

Totuși, ambasadorul UE în R Moldova a adăugat că există unele suspiciuni că nu s-ar dori investigarea cazului, recuperarea banilor și pedepsirea vinovaților.

Există suspiciuni că aici nu există dorința de a investiga, de a recupera banii sau de a-i pedepsi pe cei vinovați. Parlamentul a cerut și cere la Procuratură să prezinte raportul. Același lucru se întâmplă și cu sistemul judecătoresc, să nu vedem amânate și amânate procese. Sunt oameni care au fost principali în această cauză.”, a spus Peter Michalko.

În context, oficialul european s-a referit și la întrebările care le ridică unele angajamente care nu corespund standardelor economice, dar și la recenta lege a amnistiei fiscale.

„Să vedem că poate să beneficieze și de niște angajamente non-standarte economice, benzinării Duty Free. Deci toate acestea sunt lucruri care ne duce la întrebări. Toți vor să vadă unde sunt acești bani, ca ei să fie recuperați, desigur că din investigații, nu știu dacă dinspre calea Orheiului, dar din investigație, pentru că în același timp vedem că legislația de amnistie fiscală este adoptată într-un mod în care ea nu este în concordanță cu standartele necesare. Una dintre cerințele noastră a fost să nu fie adoptată această lege.", a spus Peter Michalko.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: