• Bucuresti 9º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 13º C
  Craiova 8º C
  Galati 8º C
  Iasi 8º C
  Suceava 5º C
  Timisoara 8º C
 • 1 EUR = 4.6400 LEI
  1 USD = 3.9322 LEI
  1 GBP = 5.2076 LEI
  1 CHF = 3.9662 LEI
  1 HUF = 1.4878 LEI
  1 BGN = 2.3724 LEI
  1 JPY = 3.4928 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Peste 400 de manifestanţi au protestat în Piața Victoriei

23 August, 23:23

Peste 400 de manifestanţi s-au aflat miercuri seară în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de modificările la legile justiţiei anunţate de către ministrul Tudorel Toader.

proteste

La protest au participat şi Dragoş Pâslaru, fost ministru al Muncii, şi Adrian Stroie, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei în guvernul Cioloş.

"Evident că o reviziure a legilor justiţiei după aproape 13 ani era necesară. E foarte surprinzator modul cum procedează acum ministrul Tudorel Toader, ieşind cu aceste anunţuri intempestive, făcând modificări de substanţă, cum ar fi trecerea Inspecţiei Judiciare la Ministerul Justiţiei, limitarea competenţei DNA, toate sunt modificări substanţiale, care nu pot fi anunţate pur şi simplu peste noapte. Cred că Ministerul Justiţiei ar trebui să dea înapoi şi să ţină cont de reacţiile societăţii", a declarat Adrian Stroie, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

"Este o altă încercare abruptă de a modifica puterile în stat. Ceea ce s-a întâmplat astăzi, prin propunerile pe care le-am văzut la Ministerul Justiţiei, afectează prerogrativele preşedintelui şi creează, prin mutarea Inspecţiei Judiciare şi prin modul în care sunt sancţionaţi judecătorii şi procurorii, o presiune generală asupra magistraţilor , ceea ce va afecta actul de justiţie. Este regretabilă această mişcare a Ministerului Justiţiei, arată reaua intenţie a PSD-ALDE în ceea ce priveşte modul de tratare a echilibrului puterilor în stat", susţine Dragoş Pâslaru, fost ministru al Muncii în guvernul Cioloş.

 

Citeste mai mult despre: Piaţa Victoriei, Protest, Tudorel Toader
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: