• Bucuresti 22º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 21º C
  Craiova 22º C
  Galati 22º C
  Iasi 22º C
  Suceava 18º C
  Timisoara 24º C
 • 1 EUR = 4.5965 LEI
  1 USD = 3.8670 LEI
  1 GBP = 5.2337 LEI
  1 CHF = 3.9747 LEI
  1 HUF = 1.4807 LEI
  1 BGN = 2.3502 LEI
  1 JPY = 3.4515 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Peste 400 de manifestanţi au protestat în Piața Victoriei

23 August, 23:23

Peste 400 de manifestanţi s-au aflat miercuri seară în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de modificările la legile justiţiei anunţate de către ministrul Tudorel Toader.

proteste

La protest au participat şi Dragoş Pâslaru, fost ministru al Muncii, şi Adrian Stroie, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei în guvernul Cioloş.

"Evident că o reviziure a legilor justiţiei după aproape 13 ani era necesară. E foarte surprinzator modul cum procedează acum ministrul Tudorel Toader, ieşind cu aceste anunţuri intempestive, făcând modificări de substanţă, cum ar fi trecerea Inspecţiei Judiciare la Ministerul Justiţiei, limitarea competenţei DNA, toate sunt modificări substanţiale, care nu pot fi anunţate pur şi simplu peste noapte. Cred că Ministerul Justiţiei ar trebui să dea înapoi şi să ţină cont de reacţiile societăţii", a declarat Adrian Stroie, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

"Este o altă încercare abruptă de a modifica puterile în stat. Ceea ce s-a întâmplat astăzi, prin propunerile pe care le-am văzut la Ministerul Justiţiei, afectează prerogrativele preşedintelui şi creează, prin mutarea Inspecţiei Judiciare şi prin modul în care sunt sancţionaţi judecătorii şi procurorii, o presiune generală asupra magistraţilor , ceea ce va afecta actul de justiţie. Este regretabilă această mişcare a Ministerului Justiţiei, arată reaua intenţie a PSD-ALDE în ceea ce priveşte modul de tratare a echilibrului puterilor în stat", susţine Dragoş Pâslaru, fost ministru al Muncii în guvernul Cioloş.

 

Citeste mai mult despre: Piaţa Victoriei, Protest, Tudorel Toader
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: