• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 30º C
  Constanta 28º C
  Craiova 33º C
  Galati 33º C
  Iasi 32º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.7315 LEI
  1 USD = 4.2103 LEI
  1 GBP = 5.2727 LEI
  1 CHF = 4.2800 LEI
  1 HUF = 1.4541 LEI
  1 BGN = 2.4192 LEI
  1 JPY = 3.9100 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Peste 30 de mii de cetățeni au semnat Petiția ACUM pentru investigarea Furtului Miliardului

24 Octombrie, 10:57

Mișcarea de Rezistență ACUM, din care fac parte partidele PAS, Platforma DA, precum și lideri de opinie din societatea civilă a colectat deja peste 30.000 de semnături pentru Petiția adresată instituțiilor europene, prin care vom cere investigarea și urmărirea penală a cetățenilor Republicii Moldova care se fac vinovați de spălări de bani și au fost implicați în Furtul Miliardului.

ACUM

Sunt necesare mai puțin de 20.000 de semnături pentru a atinge ținta de 50.000.

Petiția ACUM a fost semnată online și fizic de cetățeni din toate raioanele țării și de conaționali de-ai noștri din toate colțurile lumii - Marea Britanie, Italia, Spania, Franța, SUA, Rusia, Belgia, Canada, Elveția.

Mișcarea de Rezistență ACUM a decis să înainteze petiția reieșind din faptul că, din momentul descoperirii fraudei bancare în valoare de 1 miliard de dolari SUA (12% din PIB), autoritățile Republicii Moldova nu au recuperat niciun leu, ci dimpotrivă au protejat și protejează în continuare persoanele implicate în acest furt.
„Mulți dintre banii furați au fost cheltuiți pe teritoriul UE, astfel că există toate condițiile ca, odată sesizate, instituțiile europene să poată deschide o investigație și să înceapă urmărirea penală a cetățenilor moldoveni implicați în fraudă”, a declarat Andrei Năstase, Președintele Platformei DA.

Maia Sandu, lidera PAS, a îndemnat lumea să semneze petiția în continuare și să-și îndemne prietenii și rudele să o facă: „În piețe, în localități, în cămine și peste tot unde merg membrii ACUM, oamenii semnează cu încredere că Uniunea Europeană ne va ajuta să pedepsim hoții care au comis spălări de bani și au participat la furtul miliardului. Încă un efort comun și vom atinge ținta de 50 000 de semnatari! Haideți să ne mobilizăm, să semnăm Petiția adresată instituțiilor europene și să îndemnăm cel puțin 10 oameni să semneze.”

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: