• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9491 LEI
  1 USD = 4.3869 LEI
  1 GBP = 5.8407 LEI
  1 CHF = 4.7398 LEI
  1 HUF = 1.3444 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8469 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Persoanele care călătoresc în Grecia să aibă suficienţi bani lichizi, recomandă MAE

28 Iunie, 23:53

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care calatoresc in Grecia sa aiba asupra lor suficienti bani lichizi pentru acoperirea tuturor cheltuielilor in eventualitatea unor intreruperi ale activitatilor bancare in aceasta tara, potrivit unui comunicat MAE.

grecia

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza asupra duratelor mari de asteptare provocate de suprasolicitarea serviciilor bancare din Grecia.

"Ambasada României la Atena şi Consulatul General de la Salonic împreună cu Centrala MAE monitorizează îndeaproape evoluţiile, inclusiv din perspectiva unor eventuale repercusiuni asupra serviciilor turistice în actualul context economic din Grecia", potrivit MAE.

Duminică seara, premierul elen, Alexis Tsipras, a anunţat că băncile din Grecia vor rămâne închise pentru o perioadă care nu a fost menţionată, iar retragerile de numerar vor fi restricţionate, la recomandarea Băncii Greciei, potrivit agenţiei Associated Press, citată de Mediafax.

În ultimele două zile, grecii au luat cu asalt bancomatele din întreaga ţară, în urma deciziei premierului Tsipras de a convoca un referendum pe 5 iulie pe tema propunerilor de reforme înaintate de creditorii internaţionali pentru a continua finanţarea Greciei.

Duminică, Banca Centrală Europeană a anunţat că va continua să furnizeze Greciei lichidităţi de urgenţă, după ce Fondul Monetar Internaţional a decis că nu va mai finanţa Grecia decât dacă îşi va plăti datoria de aproape 1,6 miliarde de euro.

Cu o zi înainte, sâmbătă, miniştrii de Finanţe din zona euro au refuzat  să extindă programul de ajutor pentru Grecia după data de 30 iunie.

Citeste mai mult despre: Bănci, bani lichizi, criza, Grecia, turisti
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: