• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 18º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 17º C
  Constanta 24º C
  Craiova 22º C
  Galati 24º C
  Iasi 24º C
  Suceava 18º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

PDM a invitat PAS și PPDA la discuții pentru formarea unei majorități

01 Martie, 11:47

Șeful staff-ului electoral al PDM, Vladimir Cebotari, spune că democrații au expediat PAS-ului dar și PPDA-ului invitații la discuții despre formarea unei majorități parlamentare.

cebotari

Anunțul a fost făcut de Cebotari în cadrul unui briefing de presă care a avut loc astăzi. Democratul a motivat expedierea invitațiilor prin faptul că „alegerile anticipate vor aduce haos și acest lucru nu va aduce bine pentru economie și pentru oameni”.

„Noi am venit chiar în ziua alegerilor cu un îndemn și cu un mesaj că nu suntem supărați pe nimeni. Ulterior am trimis câte o invitație blocului ACUM dar și componentelor acestui bloc, PAS și PPDA ca să începem să discutăm despre viitorul Parlament. Din păcate încă nu am primit un răspuns. De aceea lansăm această invitație repetat, acum prin intermediul presei dar poate chiar și în scris. Până la validarea alegerilor nu a rămas foarte mult timp și trebuie să cugetăm ce vom face pe viitor”, a declarat Cebotari.

Fiind întrebat de presă cum comentează declarațiile liderilor PAS și PPDA - că nu vor face o alianță cu PDM, democratul a declarat că cei doi politicieni sunt încă în febra electorală dar trebuie să de-a dovadă de maturitate politică: „îi îndemnăm să de-a dovadă de maturitate politică, pentru că cu emoții nu aducem apă în case și nu oferim un trai mai bun cetățenilor”.

Vladimir Cebotari a adăugat că există riscul ca în decurs de un an R. Moldova să rămână fără un Guvern iar acest lucru ar putea speria investitorii dar și partenerii externei: „Nu e corect ca din cauza unor supărări, oamenii, cetățenii R. Moldova să aibă de suferit”.

În același timp democratul a adăugat că invitațiile au fost expediate doar copreședinților blocului „ACUM” - Maia Sandu și Andrei Năstase, nu și membrilor blocului.

„Am auzit declarații anterior de la domnul Popșoi că, după alegeri, blocul se va desființa în partide, în același timp cunoaștem că există disensiuni între PPDA și PAS. De aceea dacă cei doi copreședinți nu vor avea capacitatea de a discuta, nu excludem că vom începe să discutăm cu fiecare membru în parte”, a spus Cebotari.

Fiind întrebat dacă astfel de invitații au fost expediate PSRM-ului și Partidului Shor, democratul a spus următoarele: „Noi foarte clar am spus de la început că prioritățile noastre în ordinea pe care le-am aranjat pornesc de la discuții cu blocul ACUM”.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, coalitie, invitaţie, negocieri, PDM, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: