• Bucuresti 22º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 23º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 19º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8705 LEI
  1 USD = 4.1828 LEI
  1 GBP = 5.3758 LEI
  1 CHF = 4.5108 LEI
  1 HUF = 1.3383 LEI
  1 BGN = 2.4903 LEI
  1 JPY = 3.9696 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

PD, gata să ofere blocului ACUM conducerea Guvernului R. Moldova

14 Martie, 12:00

Vicepreședintele Partidului Democrat, Adrian Candu, a declarat în cadrul unui briefing de presă că dacă liderii blocului ACUM ar fi acceptat dialogul, PDM, ar fi fost dispus să vină cu mai multe oferte chiar și conducerea Guvernului R. Moldova.

candu

Speackerul a adăugat că invitația pentru blocul ACUM rămâne deschisă și pentru următoarele zile chiar și pentru zilele de week-end.

„Regretăm că dialogul se bazează pe comunicarea cu presa. Aș vrea să menționez că dacă liderii ACUM ar fi acceptat dialogul, ar fi văzut că PD e flexibil chiar dacă are mai multe mandate, am fi gata să oferim un rol important, le-am fi oferit conducerea Guvernului, inclusiv funcția de prim-ministru. Luând în considerare viziunile PDM și ACUM am fi găsit compromisuri. În context acest context PDM vine cu o nouă invitație la dialog. Îi așteptăm să discutăm zilele următoare. Să găsim soluții pentru țară. Dacă această invitație nu va fi acceptată, saptămâna viitoare ne întrunim din nou și vom decide acțiunile următoare”, a adăugat Candu.

Întrebat dacă există discuții despre o coaliție cu PSRM, speackerul a declarat că nu au existat până acum astfel de discuții și că nimeni din PDM nu a luat în calcul o astfel de abordare.

Candu s-a referit și la acel pachet de modificări legislative al blocului ACUM, menționând că ele nu pot fi puse pe agenda parlamentului fără o conducere a Legislativului.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, coalitie, Guvernare, PDM, prim-ministru, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: