„Împreună cu Dvs., anul trecut, am reuşit să îmbunătăţim legislaţia din domeniu şi am creat autoritatea naţională de integritate. Seviciul pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale. Sondajele ne arată că în ultimii doi ani încrederea cetăţenilor în justiţie a crescut de trei ori, până la 24 de procente”, a declarat Filip continuându-și gândul că în pofida la toate, reforma în justiție s-a dovedit a fi cel mai greu de realizat.

Prin urmare a fost să revizuită strategia de reformare a sectorului, fiind adoptat planul de acțiuni pentru „mica reformă în justiție”.

„În acelaşi timp suntem conştienţi că nu este suficient să ai aprobat cadrul legal, importantă este implimentarea lui corectă. Nici noi nu suntem satisfăcuţi de modul cum funcţionează actorii din acest sistem, de aceea, schimbările în domeniu vor rămâne o prioritate de top în anii ce urmează. Acestea, dar şi alte chestii sunt subiecte de discuţie cu partenerii noştri externi”, a continuat Pavel Filip.

Discursul integral al Premierului: