• Bucuresti 36º C
  Baia Mare 31º C
  Brasov 29º C
  Cluj-Napoca 29º C
  Constanta 30º C
  Craiova 31º C
  Galati 36º C
  Iasi 33º C
  Suceava 29º C
  Timisoara 31º C
 • 1 EUR = 4.8378 LEI
  1 USD = 4.3085 LEI
  1 GBP = 5.3598 LEI
  1 CHF = 4.5522 LEI
  1 HUF = 1.3768 LEI
  1 BGN = 2.4735 LEI
  1 JPY = 4.0080 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Patru suspecţi reţinuţi de DIICOT Craiova, în cazul traficanţilor de migranţi în SUA şi Mexic

27 Martie, 15:26

Patru suspecţi din gruparea specializată în traficul de migranţi pe ruta România-Mexic-SUA-Canada, unde ar fi trimis aproximativ 600 de persoane, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, de către procurorii DIICOT Craiova, informează RTV.net.

Procurorii au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a patru dintre persoane.

Cei patru vor fi prezentaţi, miercuri, magistraţilor de la Tribunalul Dolj, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Pentru alţi doi suspecţi, procurorii vor cere emiterea de mandate de arestare în lipsă.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat marţi, un număr de 13 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Craiova, precum şi verificări la 8 agenţii de turism, cu sediul în municipiul Craiova.

Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind Chiciu Dumitru, zis “Paris”, 39 de ani, Serdaru Filip, 40 de ani şi Popescu Luigi Cristinel, 44 de ani, exponenţi ai lumii interlope din municipiul Craiova.

Procurorii au reţinut că membrilor grupării, în schimbul sumei de aproximativ 8.000 USD/ migrant, au racolat, îndrumat şi călăuzit persoane de etnie rromă, provenind din judeţele Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi, facilitându-le acestora trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre Mexic şi SUA, respectiv SUA – Canada.

D.I.I.C.O.T. a identificat aproximativ 600 de persoane care au părăsit teritoriul României cu destinaţia Mexic, dintre acestea un număr de aproximativ 300 de persoane fiind depistate ulterior pe teritoriu SUA.

Migranţii erau călăuziţi pentru a ajunge în mod fraudulos în localităţile Cancún şi Mexico City, din Mexic şi ulterior, după efectuarea plăţii, erau preluaţi de către alţi membri ai grupării şi transferaţi pe teritoriul statului american, cu destinaţia Los Angeles şi New York.

În cadrul cercetărilor efectuate în cauză este analizată inclusiv posibilitatea ca unii migranţi, care nu au putut plăti integral sumele de bani pretinse de către învinuiţi, să fi fost obligaţi să comită infracţiuni sau să cerşească pe teritoriul SUA, în beneficiul învinuiţilor.

Membrii grupării au obţinut din activitatea infracţională suma de peste 1 milion USD.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova urmează a fi audiate 60 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor, faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale în cauză.

 Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu U.S Immigration and Customs Enforcement – ICE, din cadrul U.S. Department of Homeland Security, fiind realizat un schimb permanent de informaţii cu autorităţile judiciare din SUA şi Canada.

Citeste mai mult despre: Craiova, grupare, retineri, traficanti
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: