• Bucuresti 17º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 15º C
  Cluj-Napoca 17º C
  Constanta 12º C
  Craiova 21º C
  Galati 15º C
  Iasi 17º C
  Suceava 13º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2327 LEI
  1 GBP = 5.5053 LEI
  1 CHF = 4.1761 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Patru cetățeni turci angajați ai Liceului moldo-turc „Orizont”, reținuți de ofițerii SIS

06 Septembrie, 10:53

Șase persoane angajate la Liceul moldo-turc „Orizont” din Capitală au fost reținute de ofițerii SIS. Acestea sunt cetățeni turci. Printre ei este și un minor de 16 ani. Informația a fost difuzată de avocatul Promo-Lex Dumitru Sliuasrenco. Ulterior două dintre acestea au fost eliberate ulterior și în final rămân patru persoane reținute.

retinere

Serviciul de Informații și Securitate nu a comentat informațiile, dar în acest context amintim că SIS a anunțat despre desfăşurarea în această dimineaţă a unei operaţiuni complexe, pe linia prevenirii ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, în mai multe localităţi din ţară. Acţiunile sunt desfăşurate de către Centrul Antiterorist al SIS.

Ziarul de Gardă scrie că cei reținuți sunt: Riza Dogan director Durleşti, Mujdat Celebi Financial Director, Yasin Ozdil Director PR, Hasan Karacaoglu Vice-General Director, Feridun Tufekci Director Ceadîr-Lunga Branch, Hüseyin Bayraktar, Ciocana Branch.", a spus sursa.

„Nu avem nicio informație unde au fost duși. Există riscul extrădării acestora în Turcia. Pe moment, nu avem niciun document oficial, nicio ordonanță, nimic. Suntem la Aeroport, unde am depus un demers către Poliția de Frontieră ca, în cazul în care cetățenii turci sunt aduși aici, să fie informați avocații”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL unul dintre apărătorii celor reținuți, Nicu Frumosu.

Nu este pentru prima dată când conducerea liceului „Orizont” are probleme cu justiția din R. Moldova. Întâmplător sau nu, problemele au început după ce, în timpul vizitei din 5 – 6 mai 2017 în R. Molodova, prim-ministrul Republicii Turcia, Binali Yildirim a cerut autorităților de la Chișinău să închidă rețeaua de licee „Orizont”, deoarece ar face parte dintr-o rețea teroristă, condusă de clericul Fethullah Gülen.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: