• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9495 LEI
  1 USD = 4.2188 LEI
  1 GBP = 5.7509 LEI
  1 CHF = 4.5738 LEI
  1 HUF = 1.3946 LEI
  1 BGN = 2.5306 LEI
  1 JPY = 3.8525 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

PAS acuză guvernarea c-a demis o femeie care i-a pus întrebări incomode lui Filip. Ce spune Primăria

05 Februarie, 12:02

Ana Pruteanu, o femeie din localitatea Sireți, raionul Strășeni, care activa în calitate de asistent social în localitate, ar fi fost concediată de la postul de muncă după ce i-ar fi adresat câteva întrebări incomode premierului Pavel Filip în cadrul unei întâlniri cu alegătorii. Despre acest caz a scris candidatul Blocului ACUM, Igor Grosu, care a menționat că va sesiza observatorii internaționali.

ana pruteanu

Primarul localității Sireți, Pavel Rebeja, susține că nu cunoaște nimic despre acest caz și că nu a fost informat oficial despre concedierea asistentului social Ana Pruteanu.

Solicitată telefonic, Carolina Cobileanschi, specialist principal cu atribuții de șef în cadrul Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei a Consiliului Raional Strășeni, a declarat pentru Deschide.MD că demiterea din funcție a doamnei Pruteanu nu are nicio tangență cu politica și că de fapt a fost doar o coincidență.

„Noi nici nu am știut despre participarea doamnei Pruteanu la întrevederea cu Pavel Filip, mai ales că aceasta a avut loc într-o zi de odihnă. Eliberarea din funcție a acesteia nu are nicio tangență cu politica și campania electorală, dar este mai mult din punct de vedere juridic. Doamna are vârsta de pensionare. Este una dintre cele mai în vârstă asistenți sociali din raion, iar localitatea Sireți este una dintre cele patru localități din raion care au câte doi asistenți sociali, iar eliberarea acesteia din funcție nu a lăsat persoanele din localitate fără asistență socială”, susține Cobileanschi.

Cobileanschi ne-a mai spus că, anterior, Ana Pruteanu ar fi intenționat de mai multe ori să plece din funcție din motiv că nu mai face față regimului de lucru și că ar avea probleme de sănătate.

„Anterior, doamna Pruteanu vocifera că vrea să plece din sistem din motiv că sănătatea nu-i permite, că întâmpină dificultăți și că nu mai poate face față volumului de lucru. Ieri a fost semnat ordinul, i-a fost adus la cunoștință, iar ea ne-a mulțumit pentru că am eliberat-o. Nu m-am așteptat de la dumneaiei să facă așa ceva. Dacă a dorit să continuie activitatea, ar fi trebuit să ne spună ca să semnăm un contract pentru o perioadă determinată. Noi suntem gata să comunicăm și să-i prelungim activitatea atât cât va considera ea că mai poate”, a declarat Cobileanschi.

Reprezentantul Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei a avut numai cuvinte de laudă în adresa doamnei Pruteanu și zice că nu a avut probleme în timpul activității.

De altă parte, Ana Pruteanu, susține că a fost apelată telefonic de la Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei și a fost întrebată dacă dorește să fie semnat un contract cu ea prin care să-i fie prelungită activitatea, însă a precizat că este indecisă și are nevoie de timp ca să se gândească.

„M-au telefonat și m-au întrebat dacă nu vreau să vin să semnez un contract pentru o perioadă nederminată. Când mi-au prezentat ordinul de eliberare din funcție nu am întrebat dacă se poate de făcut un contract, dar nici nu mi s-a propus. Acum nu știu ce voi face, trebuie să mă gândesc dacă voi accepta sau nu”, susține Pruteanu

Pruteanu a menționat și despre faptul că anterior, din cauza problemelor de sănătate, ar fi vrut să plece din funcție, dar s-a răzgândit.

„Am vrut în luna octombrie a anului trecut să mă concediez, dar m-am răzgândit”, susține Pruteanu.

Amintim că Igor Grosu, candidat din partea blocului ACUM pe circumscripția 20 Strășeni, a acuzat faptul că concedierea asistentei sociale Ana Pruteanu a survenit în urma unor întrebări puse premierului Pavel Filip.

Femeia l-ar fi întrebat pe Filip despre pensiile care nu par să se fi majorat, iar în replică, candidatul PDM pe circumscriptia Straseni ar fi declarat că, cel mai probabil, s-a produs o greșeală, atunci când a fost calculată pensia.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: