• Bucuresti 27º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 26º C
  Iasi 27º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.8582 LEI
  1 USD = 4.0972 LEI
  1 GBP = 5.3220 LEI
  1 CHF = 4.5132 LEI
  1 HUF = 1.3490 LEI
  1 BGN = 2.4839 LEI
  1 JPY = 3.9261 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Parlamentul obligă angajatorii să angajeze personal specializat pentru activitatea de resurse umane

08 Septembrie, 16:22

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că angajatorii au obligaţia de a organiza activitatea de resurse umane şi de salarizare numai cu persoane care deţin competenţe în administrarea de personal. În cazul externalizării activităţii de resurse umane, serviciile externe specializate în resurse umane şi salarizare trebuie să fie coordonate de un expert în legislaţia muncii.

parlament

Proiectul de lege adoptat prevede reintroducerea procedurii concilierii în cazul conflictelor individuale de muncă, precum şi a posibilităţii ca la negocierea, încheierea sau modificarea contractului individual de muncă sau cu prilejul desfăşurării unei cercetări disciplinare salariatul să poată fi asistat de un expert în legislaţia muncii.

"La negocierea, încheierea sau modificarea contractului individual de muncă ori pe durata concilierii unui conflict individual de muncă, oricare dintre părţi poate fi asistată de către un consultant extern specializat în legislaţia muncii sau de un reprezentant al sindicatului al cărui membru este, conform propriei opţiuni. (...) Cu privire la informaţiile furnizate, prealabil încheierii contractului individual de muncă sau pe parcursul executării acestuia, inclusiv pe durata concilierii, între părţi poate interveni un contract de confidenţialitate", se arată în proiect.

De asemenea, fiecare angajator are dreptul de a-şi organiza activitatea de resurse umane şi salarizare astfel:

prin asumarea de către angajator a atribuţiilor specifice,

prin desemnarea unuia sau mai multor angajaţi cărora să le repartizeze prin fişa postului atribuţii privind activitatea de resurse umane şi salarizare,

prin contractarea unor servicii externe specializate în resurse umane şi salarizare.

Totodată serviciile externe specializate în resurse umane şi salarizare vor fi coordonate de un expert în legislaţia muncii.

Proiectul a fost adoptat de deja de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. Proiectul merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: