• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8745 LEI
  1 USD = 4.0209 LEI
  1 GBP = 5.5894 LEI
  1 CHF = 4.4406 LEI
  1 HUF = 1.3497 LEI
  1 BGN = 2.4923 LEI
  1 JPY = 3.7804 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Parlamentul Greciei a votat în favoarea recunoașterii statului Palestina

22 Decembrie, 15:02

Parlamentul Greciei a votat marți, în cadrul unei sesiuni speciale, o rezoluție care face apel la guvernul grec să recunoască statul Palestina, vot ce a avut loc în prezența președintelui palestinian Mahmoud Abbas, aflat în vizită oficială la Atena.

alex

Toate partidele au votat în forul legislativ în favoarea textului, prin care guvernul grec este solicitat ''să promoveze procedurile adecvate pentru recunoașterea unui stat palestinian și orice efort diplomatic pentru reluarea discuțiilor de pace'' în regiune, a indicat președintele parlamentului elen, Nikos Voutsis, potrivit Agerpres.

În opinia lui Tassos Kourakis, vicepreședintele parlamentului grec, votul este ''un pas important spre recunoașterea unui stat palestinian''.

La rândul său, Abbas a declarat că ''este mândru că se află în parlamentul elen, sanctuarul democrației'', și le-a mulțumit deputaților greci pentru acest vot, care ''contribuie la crearea unui stat palestinian''.

Premierul grec, Alexis Tsipras, a anunțat luni, la încheierea unei întrevederi cu Mahmoud Abbas, că denumirea ''Palestina'' devine oficială în documentele elene, înlocuind-o pe cea intitulată ''Autoritatea Palestiniană'', folosită până acum.

Tsipras a subliniat că ''Grecia se angajează în favoarea înființării unui stat palestinian viabil, independent și suveran, pe baza frontierelor stabilite în 1967 și cu capitala Ierusalimul de Est, o țară care să coexiste pașnic cu Israelul''.

Citeste mai mult despre: Grecia, palestina, Parlament
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: