• Bucuresti 15º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 13º C
  Craiova 15º C
  Galati 13º C
  Iasi 12º C
  Suceava 9º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.7480 LEI
  1 USD = 4.1981 LEI
  1 GBP = 5.4269 LEI
  1 CHF = 4.1805 LEI
  1 HUF = 1.4915 LEI
  1 BGN = 2.4277 LEI
  1 JPY = 3.7887 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Parlamentul European cere un control mai strict al exporturilor de arme

15 Noiembrie, 22:09

Parlamentul European le cere statelor membre ale Uniunii Europene să instituie un control mai strict al exporturilor de arme, declarându-se şocat de cantitatea de arme fabricate în UE şi găsite în posesia organizaţiei teroriste Stat Islamic din Siria şi Irak.

parlament european

PE indică Bulgaria şi România drept ţări care nu au reuşit să se asigure în mod eficient că licenţele de export nu sunt deturnate spre utilizatori nedoriţi, se arată într-o rezoluţie adoptată de legislativul european.

Într-o rezoluţie aprobată miercuri, Parlamentul European subliniază că statele membre au eşuat în mod sistematic în aplicarea criteriilor stabilite privind cine poate obţine o licenţă de export de arme. Eurodeputaţii au cerut, în acest context, un mecanism care să aplice sancţiuni statelor care încalcă aceste reguli.

Rezoluţia salută deciziile Germaniei şi Olandei de a stopa vânzările de arme către Arabia Saudită, criticând în schimb state membre care nu au luat încă această măsură şi chemând la un embargou împotriva tuturor celorlalte ţări din coaliţia condusă de Arabia Saudită în Yemen.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: