• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8740 LEI
  1 USD = 4.0034 LEI
  1 GBP = 5.4696 LEI
  1 CHF = 4.5255 LEI
  1 HUF = 1.3656 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.8612 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Parlamentul European a adoptat Legea Copyright

26 Martie, 16:17

Internetul aşa cum îl ştim se schimbă astăzi, după ce Parlamentul European a adoptat, marți, controversată directiva a copyright-ului, care a provocat furori în lumea întreagă, cu păreri pro şi contra, în funcţie de tabără. Legea a fost adoptată cu 348 de voturi pentru și 274 de voturi împotriva, potrivit BBC.

COPY

Directiva copyright sau Directiva pentru drepturile de autor, invariabil, va schimba modul în care funcționează internetul. Aceasta a fost votată de Parlamentul European marţi, pe 26 martie, cu un scor relativ strâns şi trebuie să fie implementată de statele membre în următorii doi ani, inclusiv votată de Parlamentul din România.

Directiva este, în teorie, menită să protejeze creatorii de conținut de pe internet, pentru a se asigura că aceștia sunt plătiți corect pentru munca lor. O idee cât se poate de nobilă, dar forma pe care au dat-o politicienii ar putea duce la cenzurarea internetului, susțin criticii acestei legi.

Internetul a evoluat foarte rapid și, cum era de așteptat, legile nu. De aceea, Parlamentul European vrea să modernizeze reglementările care guvernează piața unică digitală. Actuala lege a drepturilor de autor a fost pusă în aplicare în 2001. A trecut mult timp de atunci și foarte multe lucruri s-au schimbat.

Legea privind dreptul de autor a fost propusă în urmă cu trei ani și de atunci a suferit mai multe modificări, scrie playtech.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: