• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8742 LEI
  1 USD = 4.0233 LEI
  1 GBP = 5.4989 LEI
  1 CHF = 4.5217 LEI
  1 HUF = 1.3533 LEI
  1 BGN = 2.4921 LEI
  1 JPY = 3.8600 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Paris // Istoria unei basarabence ținută 10 ani în captivitate de către un francez

15 Mai, 17:26

O femeie din Republica Moldova, așezată cu traiul la Paris, a fost ținută circa zece ani în captivitate de concubinul său francez. Istoria ei a fost descrisă pe pagina Humans of New York.

basarabeanca

După prăbușirea Uniunii Sovietice, femeia activa în calitate de economist în cadrul unei instituții de stat. La vârsta de 35 de ani ea a decis să-și schimbe viața și a plecat la muncă peste hotare.

În Franța ea a întâlnit un bărbat: „Părea drăguț. Era frumos. Arăta ca un profesor universitar. Arăta ca cineva în care pot avea încredere”.

Femeia a venit la Paris cu fiul ei adolescent. Bărbatul își asuma toate cheltuielile.

El mi-a spus că-mi va oferi tot de ce am nevoie. Pentru un timp m-am simțit protejată de necazurile vieții”, a povestit ea.

Din cauza lipsei documentelor care i-ar permite șederea oficială în Franța, femeia petrecea tot timpul acasă. Bărbatul îi promitea că va rezolva această problemă, însă timpul trecea. Ulterior, acesta i-ar fi declarat că nu o va ajuta pentru că odată cu obținerea documentelor ea îl va lepăda.

Am fost în capcană. Nu puteam lucra. Nu aveam cont bancar. Nu cunoșteam limba”, mai spus ea.

Pentru anii următori, unica persoană cu care femeia putea să discute a fost stomatologul.

Când fiul ei a făcut majoratul, a apelat la instituțiile de stat din Franța unde a descris situația în care se afla mama sa: „Într-o dimineață el mi-a spus că actele mele sunt în regulă”.

Nimănui nu-i povestesc această istorie. Îmi este rușine. Dar când eu am fugit de la concubin, el mi-a spus: «Sper că mă vei ierta pentru ceea ce am făcut cu viața ta»… Am făcut totul pentru a uita acea perioadă”, a povestit ea.

Femeia a spus că primul lucru făcut după obținerea documentelor, a fost înscrierea la o școală franceză. Ulterior, ea a făcut cunoștință cu mai multe persoane.

Azi, ea și-a găsit un loc de muncă și a întâlnit un bărbat cu care locuiește de mai mulți ani. Potrivit femeiei, ea a avut nevoie de trei ani pentru a-i povesti noului său bărbat despre coșmarul prin care a trecut mulți ani în urmă: „Am plâns trei zile după aceasta, însă trecutul meu nu-l interesa. El își făcea griji doar pentru faptul că eu plâng”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: