• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 1º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta 7º C
  Craiova 0º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara -1º C
 • 1 EUR = 4.6540 LEI
  1 USD = 4.1197 LEI
  1 GBP = 5.1867 LEI
  1 CHF = 4.1341 LEI
  1 HUF = 1.4376 LEI
  1 BGN = 2.3796 LEI
  1 JPY = 3.6288 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Organizatorii evenimentului unionist din 25 martie: PSRM încearcă să facă o contramanifestație

14 Martie, 13:14

Membrii „Alianței pentru Centenar”, organizații în care se află peste 100 de asociații civice care militează pentru Unirea R. Moldova cu România, au făcut azi precizări suplimentare privind „Marea Adunare Centenară din 25 martie”, o adunare prin care se marchează 100 de ani de la Unirea Basarabiei la România.

Chisinau

Unul dintre subiectele abordate la conferința de presă a fost cel al contramanifestației preconizate de unele cercuri apropiate PSRM.

Astfel, conform lui Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale, la ședința de azi de la primăria capitalei, a fost prezent deputatul socialist Vasile Bolea, care ar fi înaintat o cerere pentru organizarea unui eveniment în aceeași zi de 25 martie, la statuia lui Ștefan cel Mare, foarte aproape de PMAN, acolo unde se vor aduna unioniștii.

Acest lucru a fost întărit și de către președintele organizației Unirea-ODIP, Vlad Bilețchi, care a precizat că autorizațiile necesare evenimentului unionist din 25 martie sunt obținute încă din anii trecuți, iar ceea ce fac socialiștii nu este altceva decât o încercare de a împiedica adunarea unioniștilor.

Dar nu le va reuși acest lucru”, a conchis Vlad Bilețchi.

În legătură cu evenimentul propriu-zis, Ion Leașcenco a mai precizat că la Chișinău vor veni unioniști din mai multe raioane ale R. Moldova, fiecare adunând-se într-un alt loc al capitalei.

Astfel, cei care vor ajunge din raioanele aflate în sudul R. Moldova se vor aduna în scuarul Academiei de Științe, de la ora 11:00. Cei care vor veni din nordul R. Moldova se vor aduna la Circul din capitală, iar cei din vest, raioanele Ungheni, Strășeni, Călărași, Nisporeni, se vor întâlni în fața Universității Pedagogice Ion Creangă, urmând ca toți să pornească pe jos înspre PMAN.

Amintim că, pe 25 martie, cu începere de la ora 12:00, va avea loc în PMAN o manifestare unionistă prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: