• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9472 LEI
  1 USD = 4.2560 LEI
  1 GBP = 5.8502 LEI
  1 CHF = 4.6294 LEI
  1 HUF = 1.3567 LEI
  1 BGN = 2.5294 LEI
  1 JPY = 3.7459 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Orban: Situaţia epidemiologică din România este relativ stabilă

24 Septembrie, 16:20

Premierul Ludovic Orban a declarat că situaţia epidemiologică din România este relativ stabilă. El a mai spus că deşi există o sensibilă creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus, după măsurile de relaxare adoptate pe 1 septembrie, această creştere nu este încă una îngrijorătoare. Şeful Executivului a reinterat îndemnul ca oamenii să respecte cu stricteţe regulile de protecţie.

orban

„Situaţia epidemiologică din România este relativ stabilă. Singura creştere îngrijorătoare s-a produs după decizia Curţii Constituţionale, când nu am avut ca Guvern şi autorităţile de sănătate nu au avut nicio pârghie de a opri răspândirea virusului. Între decizia Curţii şi momentul în care a intrat în vigoare legea, de la un număr mediu de cazuri săptămânal de 370, am ajuns la un număr mediu de cazuri de 1.200. De atunci, există o sensibilă creştere a cazurilor după măsurile de relaxare adoptate la 1 septembrie, dar este încă o creştere care nu este îngrijorătoare. Nu are o tendinţă de a trece de pe o creştere ţinută sub control pe o creştere în progresie geometrică, cum există riscul. Cu cât se respectă regulile mai strict, cu atât riscul de creştere a numărului de persoane infectate este mai mic”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută joi la Focşani cum vede ultimele raportări ale GCS privind numărul de infectări.

Chestionat dacă s-ar putea reveni la starea de urgenţă, premierul a spus că obiectivul Guvernului este acelea „de a reveni la o viaţă normală cât mai repede”.

„Deja am reluat activitatea în foarte multe domenii care au fost supuse restricţiilor. Îi îndemn pe români să respecte regulile de protecţie sanitară. Cu cât mai mulţi români sunt mai riguroşi în respectarea regulilor de protejare, cu atâta normalitatea va fi mai stabilă şi va putea să permită dezvoltarea economică, să permită o viaţă cât mai aproape de normal pentru fiecare român. Respectaţi regulile, purtaţi mască. Respectaţi regulile de igienă, păstraţi distanţa de protecţie sanitară şi lucrurile vor merge spre bine”, a completat Orban.

Numărul total al cazurilor de coronavirus a ajuns la 118.054 joi, după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat că 1.639 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore. În Bucureşti sunt 281 de cazuri noi, în Galaţi - 83, iar în Bacău şi Constanţa sunt câtre 82. Au fost înregistrate 41 de decese, bilanţul fiind 4.591. La ATI sunt internaţi 506 de pacienţi.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: