• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 27º C
  Craiova 22º C
  Galati 28º C
  Iasi 28º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 21º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Orban riscă să piardă votul UDMR: Susţinem alegerea primarilor în două tururi

16 Octombrie, 11:29

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat marți seară, la scurt după ce a enunțat obiectivele guvernării - cinstea, competenţa și integritatea - că PNL susţine alegerea primarilor în două tururi. În 2015, când s-a trecut la votul primarilor într-un singur tur, PNL a votat alături de PSD, deși declarativ se pronunța în favoarea sistemului cu două tururi de scrutin.

ludovic

"Sunt lucruri pe care ne vom înţelege, unde sunt divergenţe majore între partide cu siguranţă va trebui să găsim acel drum comun în care se vor întâlni punctele de vedere. Avem un proiect de lege în Parlament în dezbatere la Camera Deputaţilor. Există un proiect înaintat de PMP tot legat de alegeri în două tururi. Îl vom vota. PNL susţine alegerea în două tururi. UDMR are dreptul să-şi exprime punctul de vedere la votul din Parlament pe proiectul respectiv. Nu putem să determinăm un partid să voteze altfel decât cred ei”, a declarat Ludovic Orban marţi seară, la Digi 24.

Într-adevăr, liberalii au depus în Parlament, în 2017, un proiect de lege privind alegerea primarilor în două tururi. Dar asta după ce tot ei votaseră în 2015, alături de PSD, legea pentru alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

Legea alegerilor locale a fost modificată în 2015, când s-a introdus sistemul cu alegerea primarilor într-un singur tur, în cadrul unu pachet mai larg privind organizarea alegerilor. Au fost dezbateri aprinse în Parlament, iar liberalii, cel puțin declarativ, au insistat pentru rămânerea la alegeri în două tururi. Ludovic Orban a fost unul dintre cei care s-au exprimat în acest sens.

Când a fost vorba de vot însă, parlamentarii PNL au votat cot la cot cu PSD legea alegerii primarilor într-un singur tur.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: