• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.2444 LEI
  1 GBP = 5.8603 LEI
  1 CHF = 4.6190 LEI
  1 HUF = 1.3745 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.7199 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Orban: Pe 14 septembrie va începe şcoala

07 Septembrie, 12:57

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu a fost exprimată niciodată o opinie oficială privind posibila amânare a începerii şcolii. Şeful Executivului a adăugat că au existat opinii disparate ale unor epidemiologici care au susţinut o amânare, însă niciuna nu a fost oficială. Orban a mai spus că şcoala va începe pe 14 septembrie, în funcţie de scenariile prezentate de Ministerul Sănătăţii.

orban

„Atât preşedintele cât şi Guvernul au anunţat modalitatea de deschidere a şcolilor. Până la unu la mie se poate începe pe scenariul verde, adică cu copiii în clasă, între unu şi trei la mie de cazuri cumulate pe ultimele 14 zile învăţământul mixt, jumătate în clasă, jumătate online alternativ, ce este peste trei la mie se va începe şcoala online. La ora actuală, direcţiile de sănătate publică au transmis datele pe fiecare localitate. Sigur că administraţiile locale şi managementul şcolilor au aceste date şi ştiu cum începe şcoala. Dacă începe în clasă, trebuie să ia măsurile necesare. Dacă e pe scenariul mixt trebuie să facă inclusiv informarea pentru părinţi. De asemenea, toate măsurile trebuie să continue, dotarea cu dezinfectanţi, cu măşti şi tablete pentru şcoala online. În mod clar şcoala va începe şi va începe aşa cum v-am spus”, a afirmat luni Ludovic Orban.

Întrebat dacă poate explica părinţilor de ce la nivelul Guvernului a fost luată decizia de a nu ţine cont de sfatul epidemiologilor care au vorbit despre amânarea începerii anului şcolar, Ludovic Orban a răspuns: „Şi eu v-am spus că au fost păreri exprimate de unii medici epidemiologi privitoare la această posibilitate (amânarea începerii anului şcolar - n.r.), bazat pe faptul că revenim din vacanţe şi concedii a existat posibilitatea ca fie cadrele didactice să fie infectate”.

„A fost această părere exprimată, dar evident că nu am discutat niciodată oficial. Au fost puncte de vedere exprimate disparat. Pe de altă parte, au fost păreri de la INSP sau Comisia anti-COVID nu a existat un punct de vedere exprimat clar în acest sens. Pe 14 septembrie va începe şcoala. Asta am anunţat tot timpul. Este la Parlament în dezbatere legea prin care am solicitat modificarea articolului din legea 55 care a blocat toate concursurile. Aşteptăm ca în cursul acestei săptămâni sau cât mai repede legea să fie adoptată”, a adăugat Orban.

Şeful DSU Raed Arafat a explicat că oficial nu a avut loc nicio discuţie referitoare la debutul de an şcolar fără prezenţa cadrelor didactice şi a elevilor şi că, de asemenea, nu a avut loc o discuţie la o amânare a deschiderii şcolilor până după alegerile locale.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, susţine că, potrivit raportărilor primite din teritoriu vineri după amiază, aproximativ 80 la sută dintre unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru deschiderea şcolilor în privinţa asigurării materialelor pentru combaterea îmbolnăvirii cu COVID-19. Anisie a explicat că ideea revenirii elevilor în bănci la 1 octombrie a fost avansată de către premierul Ludovic Orban ca variantă primită din partea celor implicaţi, care au transmis propuneri către autorităţi.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: